Vasvári HírmondóSportszelet (2)Tenni is kell a győzelemért

Tenni is kell a győzelemért

Türk Ferenc a 2014/15-ös bajnokság tavaszi fordulójától játékos-edzőként segíti a felnőtt férfi kézilabda csapatot. Az edzői múlttal nem rendelkező fiatalembert arról kérdeztük, milyen tapasztalatokat szerzett rövid ittléte alatt és milyen kiutat lát a jelenlegi mélyrepülésből?

-    Hogyan értékeli a tavaszi szezon eddig lejátszott mérkőzéseit?

-    Felemás érzéseim vannak az eddigi mérkőzésekkel kapcsolatban, mert ami a terveimben szerepelt eddig (2 pont), az megvan, viszont győzelem még nincs! Pedig eddig mindhárom mérkőzés nyerhető volt.

-    Milyen a csapat támadómunkája, védekezése? Hogyan szerepeltek a kapusok, a mezőnyjátékosok? Mennyire sikerült a junior játékosokat beépíteni, hogyan állunk a hiányposztokkal, milyen nehézségekkel kell szembenézni a közeljövőben?

 

-    A támadójátékunk jól működik. Amin javítanunk kell, az a stabil 6:0-s védekezés elleni támadás. Ebből látszik is az a hiányosságunk, amihez mindenképpen kell egy jó fizikumú beállós, akivel veszélyt tudunk teremteni a vonalon, ezáltal az átlövők eredményessége növelhető. Ennek a játékosnak olyannak kell lennie, aki belső védekező pozícióban szintén használható. Szükségünk lenne egy távolról veszélyes jobb átlövőre is. Ami a támadójátékunkból nagyon hiányzik, az Kiss Krisztián jó játéka, de azt tudni kell, hogy a leadott 12-13 kg-ot meg kell még szoknia. Védekezésünk stabilabb lett Kovács Laci 3-as pozícióban végrehajtott védőmunkája nyomán. Hozzáállásban és erőben is sokat jelent, ami a csapat többi tagjára pozitív hatással van. A védekezés javulásával a kapus-teljesítmény javult. Koi Endre leigazolásával, - amellett, hogy lett egy képzett kapusunk -, a másik két kapust lendületbe hoztuk. Volosinóczki Robi nagyon sokat fejlődött és nagy szerepe van a szerzett pontokban. Bódor Zoli első mérkőzésen való viselkedése miatt jelenleg büntetésben van, amit megbeszéltünk és amennyiben a hozzáállása és edzésmunkája olyan marad, mint az elmúlt héten, akkor visszakerülhet a kapuba. A juniorok közül stabil felnőtt kerettag: Gazdag Ricsi és Nácsa Balázs. Akire még számítok: Kajibás Matyi és Balázs Máté. Akik későbbiekben ide kerülhet Erdélyi Péter, Pataki Balázs, Szögi Roland.

-    Mi az oka annak, hogy sok mérkőzésen az utolsó percekben nem tud összpontosítani a csapat?

-    A csapat önbizalomhiányban szenved. A fejekben át kell formálni a mérkőzés közben kialakult estleges hibás döntések kezelését. Olyan sokszor veszítettek, hogy hozzászoktak. Meg kell tanulnunk nyerni!  

-    Elvesztett vagy megszerzett 1 pontként értékeli a Hajdúnánás elleni döntetlen eredményt?

-    A mérkőzés alapján elveszítettünk 1 pontot, amelyet azért is nagyon sajnálhatunk, mert véleményem szerint átlendített volna minket az előbb említett problémán. Így viszont, nagyon nehéz lesz az előttünk álló kötelező győzelmeket megszerezni.

-    Elégedett a játékosok hozzáállásával, motiváltságával? (edzéslátogatottság, edzésmunka, hangulat…)

-    A játékosok hozzáállásával alapvetően elégedett vagyok, bár volt néhány számomra érthetetlen döntés, amikor nem a csapat érdekeit helyezték előtérbe, ezért nem teljes csapattal tudtunk a mérkőzéseken kiállni. Az edzéslátogatottságról a vezetett jelenléti ív mindent elmond. Azt gondolom, szívesen járnak edzésre a játékosok, de sajnos a munkahelyi és iskolai elfoglaltságok miatt ez nem mindig valósul meg.

-    Milyen a kapcsolata a játékosokkal, vezetőkkel? Megfelelőnek tartja a nyugodt munkához a hátteret, támogatást?

-    A játékosokkal való kapcsolatom megítélésem szerint jó. Napi kapcsolatban Dancs Miklós szakosztályvezetővel vagyok, amennyiben a vezetőség többi tagja igényli a személyes kapcsolattartás, vagy rendszeres beszámolót, akkor állok rendelkezésükre. Az edzésen történő munkához a feltételek adottak.

-    Mit vár az következő mérkőzésektől? Sikerülhet feljebb lépni a tabellán, és ha igen, milyen elengedhetetlen változtatásokra van szükség ehhez?

-    Ahhoz, hogy a tabellán jelenleg elfoglalt helyünkön javítsunk, a következő ellenfeleket kell legyőznünk: Mátészalka, Debrecen, Bőcs, Fehérgyarmat, Hajdúböszörmény. Ehhez elengedhetetlen, hogy nem csak akarni, hanem tenni is kell érte mindenkinek!

allatorvos

oktato

ugyved

jarobeteg

gyogyszertar

Archív cikkek

Lencsevég

polgaror

Ki olvas minket?

Oldalainkat 150 vendég és 0 tag böngészi

Oldal tetejére