Vasvári HírmondóHírplacc (2)Nyílt térValóra vált a fafaragó álma

Valóra vált a fafaragó álma

Nagyböjt 4. vasárnapján, március 6-án nagy megtiszteltetésben volt része a Tiszavasvári Görögkatolikus Egyházközségnek, ugyanis ellátogatott templomunkba Főtisztelendő Szocska A. Ábel atya, a Nyíregyházi Egyházmegye apostoli adminisztrátora.


Az ünnepi szentliturgia a városunkban élő Matiz János fafaragó által készített diakónusi ajtók megáldásával és megszentelésével kezdődött, melyet Ábel atya végzett el. Matiz János egy már régen dédelgetett álmát váltotta valóra azzal, hogy a múlt évben aprólékos, precíz és igényes munkával elkészítette a két diakónusi ajtót, teljessé téve ezzel a templomban található ikonosztázt, mely a régebbi képfal elemeinek felhasználásával 1878-ban készült. Tette mindezt ősei iránti tiszteletből és szeretetből, akik a tiszavasvári görögkatolikus templomba jártak évtizedeken, talán évszázadokon keresztül.
Tasi Tamás esperes az egyházközség nevében megköszönte János bácsi munkáját, egyházmegyénk főpásztora pedig egy különösen szép, Jézus Krisztust ábrázoló emlékplakettet adományozott az alkotónak.
Köszönet illeti még Főtisztelendő Kocsis Fülöp érsek-metropolita atyát, aki nemcsak engedélyével, hanem szakemberek bevonásával és a főegyházmegye anyagi hozzájárulásával is támogatta a diakónusi ajtók elkészültét. A kivitelezésben közreműködött Dr. Terdik Szilveszter művészettörténész, régész, Seres Tamás, a Görögkatolikus Egyháztörténeti Gyűjtemény festő-restaurátor munkatársa, valamint Kolozsvári Gergely és Szabó Tamás restaurátorok.
Egyházközségünk valamennyi tagja nagy szeretettel és örömmel fogadta Szocska A. Ábel apostoli kormányzót, akivel együtt imádkozhattunk a nagyböjti időszakban. Köszönjük, hogy elfogadta meghívásunkat. Isten áldja meg Ábel atyát, hogy még nagyon sokáig kormányozhassa egyházmegyénket felelősséggel, szeretetben, békességben!

allatorvos

oktato

ugyved

jarobeteg

gyogyszertar

Archív cikkek

Lencsevég

polgaror

Ki olvas minket?

Oldalainkat 31 vendég és 0 tag böngészi

Oldal tetejére