Vasvári HírmondóKulturCafé (2)MúzsacsókA sors ajándéka - 1. rész

A sors ajándéka - 1. rész

2011-et írunk. Főszereplőnk, akit Alexnek hívnak, már két éve egyedül él, magányosan. Túl van sok csalódáson, pár komoly,és annál több komolytalan kapcsolaton. Nem igazán volt eddig szerencséje a nőkkel, talán azért mert túl jó szíve van. Ő mindig szívét-lelkét beletette egy kapcsolatba, de mindig átverték őt,vagy kihasználták, s mindig ő került ki vesztesen, egy újabb csalódással a szívében.


Alex, a legutóbbi kapcsolata óta, nem ismerkedett nőkkel, és nem is járt olyan helyekre ahol ismerkedni lehet. Talán azért, mert félt egy újabb csalódástól. Csak a munkájának élt. /Egy építőipari cégnél volt csoportvezető/ Szerette a munkáját,de nap, mint nap, amikor a munkából hazaért, előjött rajta az egyedül lét magánya, a depresszió közeli állapot. Szíve mélyén, már vágyott egy kapcsolatra, egy társra, olyanra akit szerethet,és aki őt is viszont szereti, s vele van jóban és rosszban.
De a szívében  legbelül,ott élt a sok keserűség, a csalódások emléke, ezért is félt egy újabb kapcsolatba belevágni.

Egyik este, a munka után, rászánta magát, és felment egy internetes társkereső oldalra /bár sohasem hitt a virtuális ismerkedésben/, Úgy döntött, regisztrálja magát az oldalra,/mivel veszíteni valója nincs/,  s gondolta,szétnéz a társkereső hölgyek között. S ahogy a társkereső nők fotóit nézegette, hirtelen megpillantott egy gyönyörű nőt,akinek a szépsége, rögtön elvarázsolta őt. Egy csinos, szőke hajú nő volt,kék szemekkel,akit Erikának hívtak.Külsőre pont olyan volt, akit ő keresett.
-Túl jó nő ahhoz, hogy velem foglalkozzon.!- Gondolta magában.-
De végül csak rászánta magát, hogy ír neki egy üzenetet, lesz ami lesz alapon.
Hogy választ is kap az üzenetére,arra csekély esélyt látott. De rosszul gondolta,mert a nő visszaírt neki. Ezen Alex nagyon meglepődött, de egyben örült is. Válaszolt a nő üzenetére, s ezzel elkezdődött kettejük ismerkedése. Több napi üzenetváltás után telefonszámot cseréltek. Alexnak másnap, folyton az járt az eszében,hogy fel fogja e őt hívni Erika, mivel ő nem akarta hívni,nehogy nyomulósnak tűnjön.

Eljött az este,és Alex szomorúan vette tudomásul, hogy nem hívta őt Erika, ekkor ismét előjött a pesszimista énje. /Talán nem is fogja már hívni,és lehet hogy csak szórakozott vele a nő./ Ilyen, és ehhez hasonló gondolatok jártak a fejében, és úgy döntött lefekszik aludni,és fel sem akar kelni reggelig. De maga mellé rakta a mobilját, mert még bízott abban, hogy talán még ma este megcsörren. S amikor már lefeküdni készült,és belefeledkezett a tévé nézésbe, megcsörrent az ágya mellet lévő mobilja,és izgatottan vette fel. Egy kedves női hang szólt bele, aki Erika volt. /Az a nő akit a társkeresőn megismert/
Alex ezt a hívást várta egész nap! Sokáig beszélgettek telefonon, s Alexet szinte elvarázsolta ez a kedves, csillogó, bájos női hang, mely annyira érzéki volt, hogy azt kívánta, sose legyen vége ennek a beszélgetésnek. De ebben a hangban,ott volt  a szomorúság is, mint később kiderült, nem alaptalanul. Mert Erika fél éve, egy gyógyíthatatlan betegségben szenved,/Sclerosis Multiplexben/. Rengeteg kezelésen van túl,és állapot nem sokat javult. Ezért nem ígért semmit Alexnek,
Csupán annyit mondott, hogy nagyon szimpatikusnak találja ,és szeretné ha tartanák a kapcsolatot továbbra is, de addig míg meg nem gyógyul teljesen, nem akar találkozni,mert nem szeretné ha Alex így látná őt. Beszélgetésük során az is kiderült, hogy egyforma a lelkiviláguk,és mindkettőjükkel egyformán elbánt a sors rendesen. Mindketten sokat csalódtak már az életük során, és a kapcsolataikban. Mindketten sok pofont kaptak az élettől. S úgy érzeték, hogy lelki társra találtak egymás személyében.

Ezután két hónapon keresztül,minden nap beszéltek egymással telefonon, s már úgy érezték, hogy nem tudnának egymás nélkül meglenni, hogy fontosak egymásnak. S már tervezgették a közös jövőjüket. Erika eközben sokszor fel akarta adni az életét,és a kapcsolatukat is, mert nem látott esélyt arra, hogy valaha is meggyógyul, és azáltal a közös jövőjük,mit együtt álmodoztak, csupán csak álom marad. Alex tartotta benne a lelket, s a hitet, hogy ne adja fel ilyen könnyen az életét, s a közös álmaikat, és hogy küzdjön és bízzon,addig míg egy csöppnyi kis esély van a gyógyulására. Szívében legbelül már nagyon vágyott erre a nőre, az érintéseire, a csókjaira, a vele töltött boldog napokra, hónapokra, évekre, de legfőképp az első találkozásukra,mert már többet érzett a nő iránt, többet mint szeretet. Már biztos volt abban,hogy Erika az a nő,akit egész életében keresett, akire mindig is vágyott!

Hat hónappal később, Erika felépült hosszú betegségéből. Így hát Erika és Alex végre találkozhattak egymással. S azóta is boldogok, mert minden úgy alakult, ahogy együtt eltervezték, még Erika betegsége idején. Megvalósítottak mindent,amire közösen vágytak, és áldják a sorsot, hogy összehozta őket, s már Alexnek sincsenek kétségei az internetes társkereséssel kapcsolatban. Lassan beköszönt életükbe a legnagyobb boldogság: Erika babát vár!

allatorvos

oktato

ugyved

jarobeteg

gyogyszertar

Archív cikkek

Lencsevég

polgaror

Ki olvas minket?

Oldalainkat 52 vendég és 0 tag böngészi

Oldal tetejére