Minden jót, Főorvos Úr!

Egy nő életében az egyik legnagyobb próbatétel a gyermekvállalás, amely ezernyi rettegett és veszélyes pillanatot is hordozhat magában. A fogantatás időnként kemény buktatókkal nehezített útját, a várandósság testet, lelket igénybevevő időszakát, a vajúdás gyötrelmes pillanatait, a nőkben kellemetlen érzést keltő, intim területeket érintő vizsgálatokat, a kiszolgáltatottságot, a szégyenérzetet kiváltó szituációkat nehéz lenne elviselni olyan hozzáértő, tapasztalt, és emberi nagysággal megáldott szülész-nőgyógyászok nélkül, mint amilyen Dr. Mocsáry Péter főorvos is, aki nem kevesebb, mint 25 esztendőn keresztül szolgálta odaadóan szakértelmével a Tiszavasvári Járóbeteg Szakrendelő kötelékében a városban és annak vonzáskörzetében élő lányokat, asszonyokat, kismamákat, nagymamákat.

Pályafutása alatt több mint tízezer kisbaba világrajövetelét segítette tudásával, szakmaszeretetével. Nők ezrei köszönhetik életüket, egészségüket, gyermekeiket annak az állhatatosságnak, amely pályája során mindvégig arra ösztönözte dr. Mocsáry Pétert, hogy a gyógyítás mellett folyamatosan át is adja szaktudását a jövő gyógyítással foglalkozó szakembereinek. Oktatott orvostanhallgatókat, védőnőket, szülésznőket és külföldi diákokat egyaránt. Magyarország legnagyobb szülészeti osztályának főorvosaként nevéhez fűződik az új, kíméletes műtéti eljárások bevezetése, a szülés otthonosabbá tétele, a családcentrikus szülészet megvalósítása. A speciális szakrendelések megteremtésével elérhetővé vált a megyében élő nők számára, hogy szükség esetén igénybe vegyék a gyermek-nőgyógyászati, a klimax, a genetikai, a meddőségi, a terhes cukorgondozási és a hormon szakrendeléseket.

Főorvos úr munkásságát több szakmai kitüntetéssel ismerték el az elmúlt évtizedek alatt, emellett Nyíregyháza városa Pro Urbe díjjal jutalmazta kimagasló szakmai tevékenységét és emberi nagyságát.

Az idén nyolcvan esztendős, még ma is jóvágású úriember benyomását keltő, barátságos, mosolygós, kedves, megnyugtató személyiségű, bizalmat árasztó szülész-nőgyógyász júliusban befejezte a negyed évszázados szolgálatot városunkban.

Ebből az alkalomból Tiszavasvári Város Önkormányzata képviseletében dr. Fülöp Erik polgármester kifejezi köszönetét dr. Mocsáry Péter főorvosnak az elmúlt évtizedekben végzett, felbecsülhetetlen értékkel bíró munkájáért.
A szakrendelőt irányító TIVESZ Kft. nevében Nácsáné dr. Kalán Eszter Hajnalka ügyvezető köszöni főorvos úr emberfeletti odaadását, kitartását, pontosságát, megbízhatóságát és lelkiismeretességét. A Járóbeteg Szakrendelőben dolgozó szakasszisztencia köszöni a sok-sok együtt töltött, tapasztalatokkal, tudással teli esztendőket, melyeket a közös munka során élhettek meg.

Mi, nők pedig köszönjük, hogy a kiszolgáltatott helyzetet teremtő vizsgálatok alatt mindvégig megértő, segítő szándékú, bölcs és megnyugtató személyiségével nem csak testünk egészségéért dolgozott állhatatosan, hanem lelkünk nyugalmáért és életünk, nőiségünk megőrzésének elősegítéséért is.

További életéhez kívánunk sok erőt, kiváló egészséget és milliónyi örömben megélt pillanatot családja, szerettei, barátai körében.

allatorvos

oktato

ugyved

jarobeteg

gyogyszertar

Archív cikkek

Lencsevég

polgaror

Ki olvas minket?

Oldalainkat 21 vendég és 0 tag böngészi

Oldal tetejére