Vasvári HírmondóHírplacc (2)VároséletBővült a hadigondozotti ellátások köre

KÖZELEG AZ ADÓFIZETÉSI HATÁRIDŐ

Felhívjuk az adózók figyelmét, hogy az esedékes 2018. I. félévi

  • építményadó,
  • magánszemélyek kommunális adója (üdülőterület; belterületen az adóhátralékkal rendelkezők)
  • helyi iparűzési adó,
  • gépjárműadó

pótlékmentes befizetési határideje 2018. március 19. napja (hétfő).

Az önkormányzati adóhatóság a befizetések teljesítéséhez július és augusztus hónap során minden Adózónak kézbesíti az „ÉRTESÍTÉS”-t, amely tartalmazza a pótlékmentesen fizethető I. félévi adókat és a 2018. január 31. napjáig be nem fizetett hátralékokat adónemenként, valamint a felmerült késedelmi pótlékot továbbá a talajterhelési-, és a szennyvíz-csatornázási díjhátralékokat, és egyéb adók módjára behajtandó köztartozásokat.

Akik 2018.01.31. napján nem rendelkeztek adóhátralékkal és/vagy az esetleges részletfizetés teljesítés miatt az „ÉRTESÍTÉS” kézhezvétele közötti időszakban befizetést teljesítettek, azoknak a számlaegyenleg sorból le kell vonni a befizetett összeget, és a fennmaradó különbözetet kell csak szeptemberben megfizetniük.
Akiknek hátralékos tartozásuk van 2018.01.31-én, azoknak az időközben befizetett összeggel az „ÉRTESÍTÉS” kézhezvételekor fizetendő sorban” található összeget kell csökkenteni, és befizetni.
Akiknek nincs hátralékuk, azoknak az időközben befizetett összeggel csökkenteni kell a „2018.03.19-ig pótlékmentesen fizethető” összeget.

Az „ÉRTESÍTÉS”-hez minden adózónak a fizetendő adójához adónemenként mellékelünk csekkeket, amelyeken a fizetendő összegeket a megfelelő csekken - lehetőség szerint az OTP Tiszavasvári Fiókjánál - fizessék be, illetve aki pénzforgalmi számlával rendelkezik a megfelelő számlára utalja át.

Az adónemenként részletezett „ÉRTESÍTÉS”
számlaegyenleg sora a teljes fizetendő összeget tartalmazza,
a kézhezvételkor fizetendő sorban a korábbi időszakról fennmaradt hátralék található (akinek nincs hátraléka, annak 0 Ft szerepel),
a 2018.03.19.-ig pótlékmentesen fizethető sor a 2018. I. félévi esedékes adót tartalmazza.
(figyelembe véve a 3. bekezdésben leírtakat)

Akiknek számláin hátralékot tartunk nyilván, mielőbb rendezzék tartozásukat, a 2018. I. félévi adót március 19. napjáig fizessék be, mert adóhatóságunk a fizetési határidő letelte után végrehajtást foganatosít, illetve a hátralékosokról az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény 130. § (1) bekezdése alapján kimutatást tehet közzé.

allatorvos

oktato

ugyved

jarobeteg

gyogyszertar

Archív cikkek

Lencsevég

polgaror

Ki olvas minket?

Oldalainkat 11 vendég és 0 tag böngészi

Oldal tetejére