Pazar kilátások a strandon

A strandfürdő kihasználatlansága évtizedek óta borzolja a kedélyeket a városban. Minden eddigi városvezetés számlájára felrótták az itt élők, hogy nem történik elmozdulás sem a fejlesztés, sem az értékesítés irányába. Tavaly - a fejlesztési beruházásokat figyelmen kívül hagyva- már 53 százalékos nyereséget produkált a strandfürdőt üzemeltető kft a 45 ezer fős látogatottságnak köszönhetően. Idén –a megszokottól eltérően- nem május elsején nyit a strand, hanem egy hónappal később. A csúszás egyik oka, hogy addigra készülnek el a fejlesztési beruházásokkal. Minden régi medence új belső borítást kapott, a leváló csempefuga-darabok nem okoznak többé vágási, horzsolási sérüléseket fürdőzés közben.

 

Lesz kibővített kempingezési lehetőség, épül egy wellness-medence, amely ötféle funkcióval csábítja majd vendégeit, felújításra került a feszített víztükrű úszómedence, új tanmedencét építettek a gyermekes szülők számára, melynek köszönhetően mindenki saját csemetéjével együtt lubickolhat egy szép, tágas térben. Emellett természetesen játszótér és több medence is várja a kicsinyeket. Csúszda épül a bátrabbak számára saját, önálló medencével, tehát egyetlen gyanútlan fürdőzőnek sem kell attól tartania, hogy nyakába pottyan egy magasból érkező vízi-akrobata. A korábbinál jóval több dögönyöző vízsugár alatt masszíroztathatják ízületeiket a vendégek.

Épült a strandon grill terasz, új öltözők, lecserélték a régi, elavult kültéri zuhanyokat és új nemesacél korlátok segítik a nehezebben közlekedőket. Friss telepítésű fák, bokrok, cserjék és virágok ültetését végzik jelenleg is a munkások. Kívül-belül megszépülve várja a helybéli és távolabbról érkező vendégsereget június elsejétől a strandfürdő. A jegyárak nem emelkednek egyenes arányban a beruházások színvonalával, a napi belépő olcsóbb lesz, mint a környékbeli fürdőkben, előre láthatólag 1200 forintos áron kapható majd. Az első két hétben a tiszavasvári járás valamennyi iskolája ingyenesen veheti igénybe tanítási időben a komplexumot.

A n agyközönség számára legközelebb május 17-én nyílnak meg a kapuk a X. Öhönforgató és Néptánctalálkozó Fesztivál kedvéért, ekkor azonban pancsolni még nem lehet. A nagyszabású távlati terveket illetően egyelőre nem bocsátkozunk részletekbe, hagyunk jó híreket későbbre is. 

 

A fejlesztésről készült fotósorozatunkat megtekinthetik a Lencsevég rovat Strandfürdő alrovatában.

allatorvos

oktato

ugyved

jarobeteg

gyogyszertar

Archív cikkek

Lencsevég

polgaror

Ki olvas minket?

Oldalainkat 145 vendég és 0 tag böngészi

Oldal tetejére