Vasvári HírmondóHírplaccTallózóTámad a parlagfű allergia

Összeomolhat a nyugdíjrendszer?

„A magyar nyugdíjrendszer pillanatokon belül össze fog omlani. Ezért nekünk egy új nyugdíjrendszert kell létrehoznunk" – nyilatkozta tegnap a Kossuth rádiónak Orbán Viktor miniszterelnök. A kijelentés már csak azért is meghökkentő, mert a kormány néhány korábbi intézkedéséről azt állította: sikerült megvédeni az emberek nyugdíját.

– Akkor omolhat össze a mostani ellátás, ha a kormány a nem adja fel azt a tervét, hogy nyugdíjat csak az erre a célra beszedett pénzből fizesse – magyarázta Mihalovits Ervin, a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma Nyugdíjas Választmányának elnöke. – A járulékok nem elegendőek a mostani ellátásra, ahhoz évente akár 5-600 milliárd forintot is hozzá kell tennie a költségvetésnek. Ez nem magyar sajátosság, a világ sok országában ki kell pótolni a nyugdíjkasszát az adókból.

A szakértő ezért úgy látja: ha a kabinet nem változtat az álláspontján, akkor a mostaninál sokkal több járulékot kell beszednie. Meg kell fogni azokat, akik feketén dolgoznak, vagy eltitkolják valós jövedelmük egy részét. De ha ez nem sikerül, úgy a nyugdíjak csökkenése sem lesz kizárt.

Forrás: blikk.hu

allatorvos

oktato

ugyved

jarobeteg

gyogyszertar

Archív cikkek

Lencsevég

polgaror

Ki olvas minket?

Oldalainkat 64 vendég és 0 tag böngészi

Oldal tetejére