Vasvári HírmondóPezsegő (2)GyászolÓMár az égi vásznat festi

A Városatya megpihent

Véget ért egy 88 évig tartó földi vendégség. Ennyi időre érkezett e világba Dr. Lévai Sándor, aki maradandó nyomokat hagyott maga után, mert élete során mindvégig a leghatalmasabb erők vezérelték, a leghatalmasabb érzések, érzelmek irányították a tetteit: a szeretet, és az emberi jóság.

Lévai Sándor 1960-tól volt Tiszavasvári tanácselnöke. Minden erejével azon igyekezett, hogy a településből egy fejlődő várost hozzon létre. Önmagát nem kímélve rengeteget dolgozott. Utakat, járdákat építtetett, élen járt a társadalmi munkák szervezésében. Nevéhez fűződik a női röplabda csapat megszületése, a helyi futball szívből jövő támogatása. Az elsők között volt, aki nagy szervezőkészséggel rávette az itt élő embereket, hogy támogassák a vezetékes ivóvíz-ellátás kiépítését a településen. Ő akkor volt a legboldogabb, ha a település fejlődött. Senki nem hitt abban, hogy Tiszavasvárinak valamikor strandja lehet, ő mégis 1972-ben megszervezte az első strandépítő társadalmi munkálatokat. A mai üdülőtelep létrehozása is az neki köszönhető, mert elsőként építette meg ott hétvégi házát. A tiszavasváriak ekkor kezdtek el hinni abban, hogy van jövője a strandnak és a víkendtelepnek. A ravatalozó és a temető is az Ő kezdeményezésére jött létre. Fáradhatatlan volt, aki mindig azon gondolkodott, hogyan tudná szebbé, jobbá varázsolni szülőfaluját.

Ő a városunk szülötte volt. Attól a pillanattól, hogy első lélegzetvételét önállóan megtette, tudatosan vállalta a várost, hiszen itt telepedett le, s élete végéig hűséggel és aktívan szolgálta is azt, őszintén örült minden eredménynek, minden pillanatnak, melynek részese lehetett. Életét végigkísérte a szakma, az emberek és a közösség szeretete, a tenni, a segíteni akarás. Fegyelmezett ember volt, amit másoktól is elvárt, de a legnagyobb odaadással viseltetett bárki iránt, ha az segítségre szorult. Mélyen érző, ön- és céltudatos, határozott egyéniségét mind a családja, mind a kisebb és nagyobb közösségek szolgálatába állította.

Az öregkort bölcsen, békésen élte, és tudta, hogy élete lassan a végéhez közeledik. Ha visszagondolt az elmúlt 88 évre, nyugalommal töltötte el a tudat, hogy teljes és boldog életet tudhat maga mögött. Vitathatatlan volt igaz embersége, szülői, nagypapai szívének felülmúlhatatlan szeretete, szándékainak tisztasága. Öröme mindig őszinte, igazi öröm volt, tanácsa jobbító szándékú.

Életének 89. évében – 2014. október 02-án- Dr. Lévai Sándor szíve örökre megszűnt dobogni. Úgy ment el erről a földről, ahogyan élt. Szelíd mosollyal az arcán távozott, azzal a mélyről fakadó bölcs nyugalommal, az élet természetes rendjét elfogadó belenyugvással, amely egész életében jellemezte. Nyugodjék békességben…

allatorvos

oktato

ugyved

jarobeteg

gyogyszertar

Archív cikkek

Lencsevég

polgaror

Ki olvas minket?

Oldalainkat 49 vendég és 0 tag böngészi

Oldal tetejére