Vasvári HírmondóSportszelet

 sportszelet

Minden, ami sport

Minden jót, Főorvos Úr!

Egy nő életében az egyik legnagyobb próbatétel a gyermekvállalás, amely ezernyi rettegett és veszélyes pillanatot is hordozhat magában. A fogantatás időnként kemény buktatókkal nehezített útját, a várandósság testet, lelket igénybevevő időszakát, a vajúdás gyötrelmes pillanatait, a nőkben kellemetlen érzést keltő, intim területeket érintő vizsgálatokat, a kiszolgáltatottságot, a szégyenérzetet kiváltó szituációkat nehéz lenne elviselni olyan hozzáértő, tapasztalt, és emberi nagysággal megáldott szülész-nőgyógyászok nélkül, mint amilyen Dr. Mocsáry Péter főorvos is, aki nem kevesebb, mint 25 esztendőn keresztül szolgálta odaadóan szakértelmével a Tiszavasvári Járóbeteg Szakrendelő kötelékében a városban és annak vonzáskörzetében élő lányokat, asszonyokat, kismamákat, nagymamákat.

Pályafutása alatt több mint tízezer kisbaba világrajövetelét segítette tudásával, szakmaszeretetével. Nők ezrei köszönhetik életüket, egészségüket, gyermekeiket annak az állhatatosságnak, amely pályája során mindvégig arra ösztönözte dr. Mocsáry Pétert, hogy a gyógyítás mellett folyamatosan át is adja szaktudását a jövő gyógyítással foglalkozó szakembereinek. Oktatott orvostanhallgatókat, védőnőket, szülésznőket és külföldi diákokat egyaránt. Magyarország legnagyobb szülészeti osztályának főorvosaként nevéhez fűződik az új, kíméletes műtéti eljárások bevezetése, a szülés otthonosabbá tétele, a családcentrikus szülészet megvalósítása. A speciális szakrendelések megteremtésével elérhetővé vált a megyében élő nők számára, hogy szükség esetén igénybe vegyék a gyermek-nőgyógyászati, a klimax, a genetikai, a meddőségi, a terhes cukorgondozási és a hormon szakrendeléseket.

Főorvos úr munkásságát több szakmai kitüntetéssel ismerték el az elmúlt évtizedek alatt, emellett Nyíregyháza városa Pro Urbe díjjal jutalmazta kimagasló szakmai tevékenységét és emberi nagyságát.

Az idén nyolcvan esztendős, még ma is jóvágású úriember benyomását keltő, barátságos, mosolygós, kedves, megnyugtató személyiségű, bizalmat árasztó szülész-nőgyógyász júliusban befejezte a negyed évszázados szolgálatot városunkban.

Ebből az alkalomból Tiszavasvári Város Önkormányzata képviseletében dr. Fülöp Erik polgármester kifejezi köszönetét dr. Mocsáry Péter főorvosnak az elmúlt évtizedekben végzett, felbecsülhetetlen értékkel bíró munkájáért.
A szakrendelőt irányító TIVESZ Kft. nevében Nácsáné dr. Kalán Eszter Hajnalka ügyvezető köszöni főorvos úr emberfeletti odaadását, kitartását, pontosságát, megbízhatóságát és lelkiismeretességét. A Járóbeteg Szakrendelőben dolgozó szakasszisztencia köszöni a sok-sok együtt töltött, tapasztalatokkal, tudással teli esztendőket, melyeket a közös munka során élhettek meg.

Mi, nők pedig köszönjük, hogy a kiszolgáltatott helyzetet teremtő vizsgálatok alatt mindvégig megértő, segítő szándékú, bölcs és megnyugtató személyiségével nem csak testünk egészségéért dolgozott állhatatosan, hanem lelkünk nyugalmáért és életünk, nőiségünk megőrzésének elősegítéséért is.

További életéhez kívánunk sok erőt, kiváló egészséget és milliónyi örömben megélt pillanatot családja, szerettei, barátai körében.

Időpontot kell kérni az urológiai vizsgálatokhoz

Tájékoztatjuk Olvasóinkat, hogy a korábbiaktól eltérően augusztus 28-ától dr. Haja Ferenc urológus szakorvos rendeléseire előzetesen időpontot kell kérni. Az urológiai szakrendelés augusztus 14-én és 21-én szünetel szabadság miatt.

Az időpontok foglalása már lehetséges az alábbi telefonszámon:
06-42-520-080

Sportmúzeum avatóra várjuk a város lakóit

Tisztelettel invitáljuk Tiszavasvári lakosait városunk
Sportmúzeumának átadási ceremóniájára
2017. április 22-én, 15.00 órai kezdettel az Attila térre,
illetve azt követően a
Magyar Olimpiai Akadémia 68. Vándorgyűlésének
nyilvános programjára a Találkozások Házába.


15.00 óra:

Múzeumavatás – dr. Szabó Tünde sportállamtitkár részvételével (Attila tér)

15.30  óra:  

Magyarok az olimpiai játékokon kiállítás megtekintése a Találkozások Házában.

A helyszínen Benyák András kódexíró emléklapokat készít.

16.00 óra:    

Olimpiai Himnusz

16.05 óra:     

Szavalat Németh Nyiba Sándor olimpikon előadásában

16.10  óra:

 Dr. Fülöp Erik polgármester köszöntője

16.15 óra:    

Video-vetítés Tiszavasváriról

16.20  óra:  

Dr. Aján Tamás MOA-elnök megnyitó beszéde

16.25 óra:  

 Olimpikonok köszöntése

16.35 óra:  

A Magyar Gimnasztráda Válogatott tiszaújvárosi csoportjának bemutatója

16.45 óra:    

Bemutatkozik a Tiszavasvári Olimpiai Baráti Kör Egyesület (Gazdag József)

16.50 óra:    

A Tiszavasvári Sportegyesületet Nácsa Balázs elnök mutatja be

16.55  óra:    

Elhunyt olimpikonokra emlékezünk Győr Béla MOA tanácstag vezetésével

17.05  óra:

 Versenytánc bemutató a NÁNA Formációs Társastánc Stúdió előadásában

17.10 óra:  

 Előadás a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál megrendezéséről

17.25  óra: 

Szünet

17.50 óra:    

Császári Attila olimpikon élménybeszámolója

18.05  óra:  

Szász Kitti négyszeres freestyle futsal világbajnok és

Bánhegyi Adrienn ugrókötél világbajnok produkciója

18.15 óra:    

A Magyar Olimpiai Akadémia elismeréseinek átadása

18.20  óra:  

Nyírség Táncegyüttes bemutatója.

Szólót táncol a Bohács Brigitta aranygyöngyös és Éder Róbert aranysarkantyús páros

18.30 óra:    

A MOA 69. Vándorgyűlésének bejelentése

18.35 óra:  

 Zenés videoklip a olimpikonokról

19.00  óra:  

Magyar Himnusz

 

 

 

Teniszbajnokok

Megrendezésre került ez év július 23-24-én a 2016. évi salakpályás nyílt teniszverseny, melynek eredményei:
Egyéni: I. Veisz Viktor
             II. Szombati Gábor
             III. Mirkó Máté és Szabó Gábor

Páros:  I. Kórik László és Szombati Gábor
            II. Balogh László és Mangel Karló
            III. Krusóczki Tamás és Támba Attila

Sportmúzeum lesz Tiszavasváriban!

Az önkormányzat segítő kezet nyújtott az Olimpiai Baráti Kör tervének megvalósításához, amelynek eredményeként hamarosan létrejöhet az ország 3. sportmúzeuma. A május 19-ei rendkívüli testületi ülésen döntés született arról, hogy a Báthory u. 6. szám alatt található Városi Kincstár épületében lévő 37 négyzetméter alapterületű helyiséget bérleti díj ellenében június 1-től birtokba veheti az egyesület és megkezdhetik a muzeális értékű sportereklyék gyűjtését, rendszerezését, a kiállítóhelyiség kialakítását. A Baráti Kör elnöke, Gazdag József kéri a város sportszerető lakosságát, hogy aki rendelkezik olyan sporttörténeti anyaggal, amely hozzájárulna Tiszavasvári kulturális értékeinek gyarapításához, az keresse a kapcsolatot az egyesülettel. A Vasvári Hírmondó Szerkesztősége csatlakozik az Olimpiai Baráti Körhöz az értékmentő munkában, így rajtunk keresztül is felvehetik a kapcsolatot az egyesülettel a 06-30-585-31-40-es telefonszámon.

Ingyen szurkolhatnak az anyukák vasárnap

III. GYERMEK STRAND LABDARÚGÓ FESZTIVÁL

Mesél a múlt - avagy - beszélgetés egy olimpiai bajnokkal

A Magyar Olimpiai Akadémia szeptember 10-én Tiszavasváriban tartotta kihelyezett ülését. Ezen a különleges találkozón lehetőségem nyílt Gedó Györggyel, 1972 ökölvívó olimpiai bajnokával beszélgetnem.

Bővebben: Mesél a múlt - avagy - beszélgetés egy olimpiai bajnokkal

A sport mindenre megtanít

Szeptemberben városunkban tanácskozott a Magyar Olimpiai Akadémia vezetősége, az ország 22 Olimpiai Körének elnöke,  illetve képviselőik. A városháza díszterében lezajlott fogadáson Dr. Fülöp Erik polgármester köszöntötte a vendégeket, majd Gazdag József elnök székfoglalóját hallgathattuk meg. A fogadás után a Vasvári Pál Múzeumba látogattak a vendégek, végül bensőséges, jó hangulatú vendéglátás következett, ahol mindannyian nagyon jól érezték magukat. Illusztris vendégként köszönthettük Kassai-Farkas András /1935/ kétszeres bronzérmes kajak-kenu olimpiai bajnokot, Dömölky Lídia /1936/ aranyérmes olimpiai tőrvívót, Rejtő Ildikó /1937/ kétszeres olimpiai bajnok tőrvívót, Bóbis Ildikó /1945/ a müncheni olimpián máig is vitatott körülmények között ezüstérmessé lefokozott vívót, Gedó György /1949/ olimpiai és Európa bajnok ökölvívót.

E rendezvény kapcsán beszélgettem Gazdag József lokálpatrióta sportmenedzserrel, városunk közismert és népszerű sportszervezőjével, alias Gatyával.

Bővebben: A sport mindenre megtanít

Táncoltak a pocakok

Szenzációs jóga és hastánc órán vehettünk részt pénteken a Találkozások Házában. Az ingyenes bemutatók során kipróbálhattuk mindkét mozgástípus alapelemeit, hogy könnyebben tudjunk dönteni, melyiket is válasszuk az egyre hűvösödő őszi péntek esték programjanként. Nos, bevallom, dönteni nehezebb, mint végig mozogni az órákat. Erőss Tímea, a Shakti Jógastúdió kedves és bájos oktatója olyan hangulatot teremtett mindkét foglalkozáson, hogy többen is úgy döntöttünk, mindkét órára eljárunk ezentúl.

A jógának köszönhetően a megfáradt, elöregedett, ellustult, mozgáshoz nem szokott izmokat, ízületeket dolgoztuk meg óvatosan, a relaxációs gyakorlatok pedig igazán jól estek a stresszes lelkünknek. A hastánc végül elhozta a jókedvet, kacagást és a berozsdásodott derék- és csípőtáji területek alapos megdolgozását. Izzadtunk rendesen, de a hatás nem maradt el – másnap az izmaink emlékeztettek bennünket arra, milyen kitartóan ráztuk a ráznivalóinkat.

Aki szeretne még csatlakozni bármelyik csoporthoz, vagy akár mindkettőhöz, az péntek este 17.30-tól jógázhat, 19.00 órától pedig megtáncoltathatja a hasát a Találkozások Háza kistermében. Jó szívvel ajánlom mindkét mozgásformát korra való tekintet nélkül!

1. oldal / 2

allatorvos

oktato

ugyved

jarobeteg

gyogyszertar

Archív cikkek

Lencsevég

polgaror

Ki olvas minket?

Oldalainkat 52 vendég és 0 tag böngészi

Oldal tetejére