Vasvári HírmondóSportszelet

 sportszelet

Minden, ami sport

Gyermekfoci vasárnaponként

A Bozsik Gyermeklabdarúgó Program, a Magyar Labdarúgó Szövetség által szervezett és működtetett focitornák sokasága. Az MLSZ hosszú évekkel ezelőtt hirdette meg a programot a magyar labdarúgás felvirágoztatása érdekében. Ma már minden Megyei I-es, NB-III-as, NB-II-es és NB-I-es egyesületnek kötelező részt vennie ebben. A lentebbi osztályokban szereplő csapatoknak csupán ajánlott ez a lehetőség. Az egész ország központokra, alközpontokra és körzetekre van bontva és minket az a megtiszteltetés ért, hogy körzet lehetünk, mert minden feltétel adott a tornák lebonyolításához.

A körzet hat egyesületet foglal magába, így ide tartozik Kálmánháza, Gávavencsellő, Rakamaz, Tiszalök, Tiszavasvári, valamint a helyi Magiszter Általános Iskola. Minden évben tavasszal és ősszel 10-10 tornát kell rendeznünk, amit szigorú szabályok mellett komolyan ellenőriznek az MLSZ felügyelői azért, hogy minden megfelelően működjön. A körzetvezetői feladatokat Fecsku István és Fazekas Viktor látja el.

A tornákat vasárnap délelőttönként rendezzük meg. Az egyik héten az U7-U9-es, a másik héten az U11-U13-as tornákat. Az U jelentése: utánpótlás, a számok pedig a gyermekek életkorát jelzik. A tornákon a felsorolt hat csapat egymás ellen körmérkőzést játszik. A Tiszavasvári SE csapatai kiemelkednek ezeken a rendezvényeken teljesítményükkel.,de a Magiszter Iskola is nagyon jól szerepel a megmérettetéseken.

Ezeket a tornákat gyerekek és szülők egyaránt élvezik, mert egy remek program mindenki számára. A nap végén minden csapat legügyesebb játékosa csokit kap jutalomképpen. A legutóbbi rendezvényünkön Dr. Fülöp Erik polgármesteri is részt vett és ő adta át a gyerekeknek a megérdemelt jutalom csokikat.

 

 

 

Gyermekorvosi rendelési idő

Tájékoztatjuk a Kedves Betegeket, hogy 2015. május 01-től

Dr. Sveda Brigitta

Csecsemő és gyermekgyógyász, neonatológus, gyermek rehabilitációs szakorvos

( Dr. Mérnyi Ágnes helyett)

2. sz.gyermekorvosi körzetben rendelését megkezdte

Bővebben: Gyermekorvosi rendelési idő

Tenni is kell a győzelemért

Türk Ferenc a 2014/15-ös bajnokság tavaszi fordulójától játékos-edzőként segíti a felnőtt férfi kézilabda csapatot. Az edzői múlttal nem rendelkező fiatalembert arról kérdeztük, milyen tapasztalatokat szerzett rövid ittléte alatt és milyen kiutat lát a jelenlegi mélyrepülésből?

-    Hogyan értékeli a tavaszi szezon eddig lejátszott mérkőzéseit?

-    Felemás érzéseim vannak az eddigi mérkőzésekkel kapcsolatban, mert ami a terveimben szerepelt eddig (2 pont), az megvan, viszont győzelem még nincs! Pedig eddig mindhárom mérkőzés nyerhető volt.

-    Milyen a csapat támadómunkája, védekezése? Hogyan szerepeltek a kapusok, a mezőnyjátékosok? Mennyire sikerült a junior játékosokat beépíteni, hogyan állunk a hiányposztokkal, milyen nehézségekkel kell szembenézni a közeljövőben?

Bővebben: Tenni is kell a győzelemért

Enni vagy nem enni?

Elmúlt a Karácsony, beköszöntött az új év, végükhöz közelednek a hosszú, televízió nézéssel  töltött esték. Sokan érzünk ilyenkor lelkiismeret furdalást az ünnepi vacsorák és a hosszú téli esték nassolásaira gondolva.  Mérleg "barátunk" kegyetlen őszinteséggel szembesít minket azzal, hogy mennyit is (súly)gyarapodtunk a tél folyamán.

Na jó! A helyzet adott. Akkor hogyan is lássunk neki a feladatnak? - kérdezzük magunktól sokan mostanában. Jönnek a jobbnál jobb baráti/barátnői tanácsok, újságcikkek, hirdetések, a különböző gyors és eredményes fogyást ígérő módszerek és csodaszerek. Amikor a testsúlyunk gyarapodására vagy épp csökkenésére gondolunk, legyen bármelyik is a hőn áhított cél, ne keressünk nagy titkokat! A hízás vagy fogyás, nem más, mint a táplálék(energia) bevitel és az energia felhasználás egyensúlyának a hiánya.

A bevitel esetén három dolgot érdemes mindig átgondolnunk.  Amellett, hogy mennyit eszünk, legalább ilyen fontos, hogy mit (étel energia tartalma) és mikor viszünk be a szervezetünkbe. Nem mindegy, hogy ugyanazt a szendvicset délután ötkor esszük meg, vagy este nyolckor. Aki fogyni szeretne, azt javaslom, próbálja meg elhagyni a vacsorát és amennyire lehet, kerülje azt a bizonyos (sajnos általam is nagyon szeretett) fííínom, puha fehér kenyeret, kiflit, zsemlét, tésztákat, pizzát.

Bővebben: Enni vagy nem enni?

Kulcsár Anita 10 éve hunyt el

Ma 10 éve, hogy tragikusan, fiatalon elhunyt Kulcsár Anita, Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes magyar válogatott kézilabdázó.

http://www.nemzetisport.hu/kezilabda/a-jatek-szenvedely-orom-in-memoriam-kulcsar-anita-2389051

EGÉSZSÉGÉRE! - Új rovatunk

Új sorozatot indítunk útnak, melynek szerkesztésében számítunk az Önök javaslataira is. Az EGÉSZ-ség témakörében nem csak testi bajokra keresünk válaszokat és megodásokat, hanem szellemi, lelki, mentális jóllétünkhöz is szolgálunk ötletekkel, tanácsokkal. A városunkban gyógyító orvosokat arra kérjük, legyenek segítségünkre abban, hogy az aktuális betegségeket alaposan körüljárva jó tanácsokkal szolgáljunk Olvasóinknak, különös hangsúlyt fektetve a megelőzés fontosságára. Első alkalommal a karácsonyi ünnepek táján jelentősen felerősödő téli depresszióról ejtünk szót. A tünetekről, a lehetséges gyógymódokról és a prevencióról ezúttal dr. Rojkó László háziorvost kérdeztük, aki rendelkezik pszichoterapeuta képesítéssel is.

Depi vagy depresszió?   

A depresszió olyan tartósan fennálló, rosszkedvű, szomorú, fáradt állapot, amelyben a világ kietlennek, a nehézségek leküzdhetetlennek tűnnek. A depresszió nagy szenvedés a betegnek, és a környezetének is. Ez a hangulatzavar nagyban befolyásolja a beteg étvágyát, alvását, munkaképességét, a személyes kapcsolatait, az életről alkotott felfogását. Hazánkban a depresszió előfordulása a felnőtt lakosság körében 15,1 százalék.

Bővebben: EGÉSZSÉGÉRE! - Új rovatunk

Futás és gyaloglás

Kézilabda az iskolában - szakmai nap

"Kézilabda az iskolában" elnevezéssel tavaly szeptemberben indítota el fejlesztő programját a Magyar Kézilabda Szövetség, melynek köszönhetően 50 általános iskolában közel 2000 tanuló vesz részt a központi tantervre épülő képzésben 58 tetnevelő pedagógus irányításával. A programhoz kapcsolódó szakmai bemutatók ingyenes és nyitotak, így bárki részt vehet rajta. Április 10-én (csütörtökön) 09.00 órától a Sportcsarnok ad otthont a soron következő rendezvénynek, melynek helyszínfelelőse Papp György szakfelügyelő, európai mesteredző.

Fillérekből versenyeznek

Európa bajnoksági kvalifikációt szerzett a 12 érintéses szektorlabda hazai csapata. Másfél esztendő alatt 8 versenyt szervezett a magyar szövetség. A válogatottsághoz minimum 5 versenyrészvétel szükséges és természetesen jó eredmény is. A tiszavasváriak remekül kezdték a sorozatot, szinte minden versenyen az első három helyet szerezték meg az örökifjú Farkas Gabi bácsival az élen. Válogatott csapatunk tagjai: Farkas Gábor, ifj Farkas Gábor, Nagy Lajos (Tiszavasvári), Kiss Levente (Debrecen), Horváth Imre (Budapest).

Bővebben: Fillérekből versenyeznek

2. oldal / 2

allatorvos

oktato

ugyved

jarobeteg

gyogyszertar

Archív cikkek

Lencsevég

polgaror

Ki olvas minket?

Oldalainkat 85 vendég és 0 tag böngészi

Oldal tetejére