tallozo

Mit is ír a hogy is hívják? Ők megírták, mi megmutatjuk. Rovatunk válogatás a nagyvilág híreiből.

Kezdődhet az ajánlások gyűjtése

Ma kezdődik az önkormányzati és nemzetiségi választáson induló jelöltek ajánlásgyűjtése.

Budapest. A valamivel több mint nyolcmillió választópolgárnak legkésőbb ma meg kell kapnia a választásról szóló értesítőt. A korábbi évektől eltérően a választók nem kapnak ajánlószelvényt az értesítő mellé, mivel átalakult a választási rendszer, és az ajánlószelvény-gyűjtést felváltotta a jelöltek ajánlóíven történő ajánlása.

A képviselőjelöltséghez, polgármester-jelöltséghez szükséges ajánlások számát a jegyzők állapították meg augusztus 18-án a névjegyzékben szereplők száma alapján, a megyei főjegyzők pedig a megyei lista állításához szükséges ajánlások számát határozták meg. A nemzetiségi választáson induláshoz szükséges ajánlások számát a Nemzeti Választási Bizottság állapította meg a választások kitűzésekor, nemzetiségek és települések szerinti bontásban.

A jelöltek az ajánlásokat ajánlóíveken gyűjthetik, ezeket a képviselő- és polgármesterjelölteknek a helyi választási irodától, a megyei listát állítani szándékozó jelölőszervezeteknek a területi választási irodától, a főpolgármester-jelölteknek a Fővárosi Választási Irodától, az országos nemzetiségi önkormányzati választáson indulni szándékozó jelölőszervezeteknek a Nemzeti Választási Irodától kell igényelniük.

Forrás: MTI

Támad a parlagfű allergia

A parlagfű heti átlagos pollenkoncentrációja az ország északkeleti sarkában, Nyíregyháza környékén elérte a magas szintet, ezért a térségre II. fokú riasztást adott ki az Országos Környezet-egészségügyi Intézet – közölte az ÁNTSZ.

Az ezzel szomszédos területeken, egészen Miskolc és Debrecen vonaláig, valamint a Kiskunság északi részén az I. fokú riasztási szintnek megfelelő értékeket mértek. A Parlagfű Pollen Riasztási Rendszer elmúlt heti adatai alapján az ország több részén “figyelmeztető” jelzés van érvényben, ez alól csak a Börzsöny és a Mátra vidéke kivétel.

A tájékoztatás szerint a következő hetekben a parlagfű pollenszórása várhatóan egyre intenzívebb lesz, az arra érzékenyeknek számítaniuk kell arra, hogy tüneteik erősödni fognak. Előfordulhat tüsszögés, náthajellegű orrfolyás, enyhe fejfájás, könnyező szemek, kezdeti torokviszketés, torokköszörülés, a szem fáradékonysága, általános fáradtságérzet.

A Parlagfű Pollen Riasztási Rendszer térképe a szezonban hetente frissül és a http://oki.antsz.hu/ címen, illetve a www.facebook.com/tisztiorvos oldalon keresztül érhető el. A térkép az ambrosia pollenkoncentrációjának adott hétre jellemző, becsült országos eloszlásáról ad tájékoztatást, míg ennek egészségügyi szempontú megítéléséhez a riasztási kategóriák szín szerinti besorolása szolgál támpontul.

Az ÁNTSZ kiemeli, az időjárás szerepe is jelentős: egy csapadékos időszakot követően pollenből is kevesebb van a légtérben. További információk és részletek ahttp://oki.antsz.hu/files/jelentesek/pprr/aktualis.pdf címen olvashatók.

Forrás: MTI

"Ebben a pillanatban 300 cigánygyerek gondolkodik, hogy szerez estére drogra valót"

Diplomás cigányemberként azt mondja: szakítani kell az elhallgatással, a tabukkal. A rasszistázás kora lejárt, a cigányoknak is változniuk kell. Interjú Forgács István romaügyi szakértővel.

A toleranciát és a szimpátiát nem lehet kikövetelni, csak kiérdemelni. A legtöbbet tehát maguk a cigányok tehetnék azért, hogy javuljon a megítélésük; a társadalom elképesztően várja a pozitív csalódást.

Kezdjük a közepén: mi folyik Miskolcon?

Azt látjuk, hogy mostanra minden politikai erő megértette, hogy ami cigányok és gázsók együttélését jellemezte a városban, azon változtatni kell. Nem lehet mismásolni tovább, mindenki azt szeretné, hogy cigányügyben változás történjen. Sokáig igyekeztek semlegessé tenni ezt a kérdést: társadalmi felzárkózásról, szegény sorsúakról beszéltek. Úgy tűnik, mostanra ezt az udvariaskodó hangnemet félre lehet tenni, a helyi lakosok túlnyomó részben azt mondják: cigányügyben kell tenni valamit. De az egész országban elindult egy szemléletváltás, az erőltetett politikai korrektséget félre lehet dobni és beszélhetünk végre olyan dolgokról, amik eddig tabuk voltak.

Bővebben: "Ebben a pillanatban 300 cigánygyerek gondolkodik, hogy szerez estére drogra valót"

Összeomolhat a nyugdíjrendszer?

„A magyar nyugdíjrendszer pillanatokon belül össze fog omlani. Ezért nekünk egy új nyugdíjrendszert kell létrehoznunk" – nyilatkozta tegnap a Kossuth rádiónak Orbán Viktor miniszterelnök. A kijelentés már csak azért is meghökkentő, mert a kormány néhány korábbi intézkedéséről azt állította: sikerült megvédeni az emberek nyugdíját.

– Akkor omolhat össze a mostani ellátás, ha a kormány a nem adja fel azt a tervét, hogy nyugdíjat csak az erre a célra beszedett pénzből fizesse – magyarázta Mihalovits Ervin, a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma Nyugdíjas Választmányának elnöke. – A járulékok nem elegendőek a mostani ellátásra, ahhoz évente akár 5-600 milliárd forintot is hozzá kell tennie a költségvetésnek. Ez nem magyar sajátosság, a világ sok országában ki kell pótolni a nyugdíjkasszát az adókból.

A szakértő ezért úgy látja: ha a kabinet nem változtat az álláspontján, akkor a mostaninál sokkal több járulékot kell beszednie. Meg kell fogni azokat, akik feketén dolgoznak, vagy eltitkolják valós jövedelmük egy részét. De ha ez nem sikerül, úgy a nyugdíjak csökkenése sem lesz kizárt.

Forrás: blikk.hu

Rezsi és árak – ők jártak jól az elmúlt 4 évben

Bővebben: Rezsi és árak – ők jártak jól az elmúlt 4 évben

Nagy gumiipari beruházást bukott el Magyarország

A visegrádi országok harcoltak azért a nagy dél-koreai gumiipari beruházásért, amelyet végül Csehország nyert el. Az is kiderült, hogy annak idején a Hankook gyáráért nem is szálltak ringbe, ám mostanra lejjebb adtak a letelepülő cégekkel szembeni elvárásaikból.

Nagyot változott a világ azóta, hogy Kelet-Közép-Európában keresett helyet üzemének a dél-koreai Hankook járműabroncsgyártó. Az akkori cseh kormány úgy gondolta, hogy nem száll ringbe egy szimpla feldolgozóipari cégért, csak a bonyolult tevékenységet folytató, magas képzettségű alkalmazottakat foglalkozó, nagy hozzáadott értéket produkáló iparágakba tartozó vállalatok beruházásai után fut. Most számos kedvezménnyel bombázták meg a szintén dél-koreai Nexent, hogy cseh földön építse fel járműabroncsokat gyártó üzemét.

Egy hónappal azt követően, hogy a Nexen bejelentette: nem Lengyelországot, Szlovákiát vagy Magyarországot, hanem Csehországot választja, a kormány véglegesítette a döntés alapjául szolgáló befektetésösztönző csomagot. Az állam támogatást fizet az új munkahelyek után, a stratégiai fejlesztéshez kapcsolódóan, adókedvezményeket ad és a részben átvállalja az érintett helyszín önkormányzatának pluszköltségeit, a helyhatóságnak ugyanis a gyár felépítéséhez földterületeket kellett vásárolnia.

Cseh-lengyel meccs a végén

A cseh kormány és a Nexen nem részletezi a támogatásokat. A gyár Prágától 90 kilométerre nyugatra, Zatec városában épül fel. A beruházásért az utolsó pillanatig versenyben volt a Varsótól 300 kilométerre lévő Ujazd. Mindkettő közel van a Hyundai és a Kia csehországi, illetve szlovákiai autó-összeszerelő üzeméhez, illetve a cseh helyszín a Skoda-gyárhoz is - derült ki a bne régió hírportál összefoglalójából.

A visegrádi országok nagy harcot vívtak 2005-ben a Hankook beruházásáért. Azon Magyarország nyert, amelynek sajtóhírek szerint esélye van az indiai Apollo gumiipari beruházásának megszerzésére is. Az Európai Bizottság nemrégen engedélyezte a Hankook 57,9 millió eurós fejlesztését, amelyből a magyar üzem harmadik bővítését finanszírozzák.

Forrás: http://www.napi.hu/nemzetkozi_vallalatok/nagy_gumiipari_beruhazast_bukott_el_magyarorszag.582821.html

Mennyit és hogyan kapnak vissza a svájci frank hitelesek?

A Kúria hétfői döntése óta még nagyobb hőfokon parázslik a levegő a devizahitelek körül. A fő kérdés jelenleg, hogy a svájci frank hitelesek mennyit és hogyan kapnak vissza? A politika által megerősített alapszabály, hogy a devizahitelesek nem járhatnak jobban, mint a forint hitelesek. Kiszámoltuk, hogy mennyi a különbség a két hiteltípus között most és latolgatjuk az esélyeket a visszafizetés mértékére és formájára vonatkozóan is.

Bővebben: Mennyit és hogyan kapnak vissza a svájci frank hitelesek?

Az a baja a világnak...

"Tudom én jól, az a baja a világnak, hogy nem tehénpásztorok kormányozzák."

"Ha én valamikor miniszter leszek, mindent a visszájára fordítok. A csősztől elveszem a bunkósbotot. A pofonokat végképp eltiltom. Aki vét a törvény ellen, felpofoztatom a bakterrel. Az ország vászontarisznyájára lakatot tetetek, nehogy kilopják belőle a pénzt. Ha én leszek a fő, nem lesz panasza a szegény embernek, mert még a Bundás kutyának is akkora pampuskát juttatok, mint a két öklöm. Törvénybe iktatom, hogy palacsintán köll élni a tehénpásztornak.”

Forrás: http://xtabu.tumblr.com/post/89175496559/tudom-en-jol-az-a-baja-a-vilagnak-hogy-nem

Hamarosan bűncselekmény lesz a kemó alkalmazása

 

chemo-300x233

Miközben egy kutatócsoport azt vizsgálta, hogy a rákos sejtek miért olyan ellenállóak, végül rábukkant egy sokkal fontosabb felfedezésre. Kutatás közben a csapat felfedezte, hogy miközben a kemoterápia erősen károsítja az egészséges sejteket, azokat egyben arra is ösztönzi, hogy egy olyan fehérjét termeljenek, amely tulajdonképpen üzemanyagot ad a tumor növekedéséhez. Ezen túlmenően, a daganatot még ellenállóbbá teszi a jövőbeni kezelésre is.

Az orvosok több mint hetven százaléka nem alkalmazná magán!

A Nature Medicine cimü folyóiratban a kutatók arról számolnak be, hogy a kutatás eredményei “teljesen váratlanul” érték őket. A kemoterápia hatásait vizsgálva a bizonyítékok jelentős DNS károsodást figyeltek meg prosztatarákban szenvedő férfiaknál. Ez egy jó nagy pofon a legtöbb olyan orvosi szervezetnek, akik szerint a kemoterápia az egyetlen lehetőség arra, hogy a rákos betegek még évekig éljenek.

A hírt a korábban hasonló kutatások is alátámasztják, miszerint a kemo és a vele járó drága gyógyszerek a daganatok kezelésére alkalmatlanok, sőt rengeteget rontanak a helyzeten. A rák elleni gyógyszerekről azt találták, hogy a daganatot “áttétessé teszik” és masszívan megnövelik méretüket is fogyasztásuk után. Ennek eredményeként, a ” terápia” gyorsabban megöli a beteget mint maga a betegség.

A kemoterápia során keletkező fehérje az ú.n. WNT16B, fokozza a rákos sejtek túlélését, és ez az oka annak, hogy a beteg élete gyorsabban véget ér. Ahogy a társszerző, Peter Nelson a seattle-i Fred Hutchinson Rákkutató Központ tudományos munkatársa magyarázza:

“A WNT16B, kölcsönhatásba lép a hozzá közeli tumorsejtekkel és növekedésre készteti őket. Ezáltal még ellenállóbbá válnak majd a további terápiának.”

A csapat ezután nyilatkozatott tett, összefoglalva talált eredményeiket:

“Eredményeink azt mutatják, hogy a károsodott egészséges sejtek válaszai közvetlenül hozzájárulhatnak a tumor fokozott növekedési kinetikájához.”

Közben filléresen olcsó füszernövényekről, mint a kurkuma és a gyömbér, a kutatók következetesen kimutatták, hogy azok hatékonyan csökkentik a daganatok méretét és terjedését. 11 tanulmányt összehasonlitva azt találták, hogy a kurkuma az agyi tumorok méretét átlagban sokkoló 81%-al csökkentette. További kutatások azt is kimutatták, hogy a kurkuma képes a rákos sejtek növekedését megállítani. Egy hölggyel nemrég a média is foglalkozott, ugyanis kurkumával győzte le a rákot.

Sajnos még mindig sok a “régi paradigma” a természetes kezeléseket pedig még mindig nem övezi megkülönböztetett figyelem, olyan amilyet joggal megérdemelnének. Az igazság az, hogy ha mindenki a kurkumát és D-vitamint szedne, a ráknak még kifejlődni sem lenne sok esélye (amelyek persze megelőzésre is jók), a nagy gyógyszergyárak pedig óriási profittól esnének el.

forrás:tudasvagy.blogspot.co.uk

allatorvos

oktato

ugyved

jarobeteg

gyogyszertar

Archív cikkek

Lencsevég

polgaror

Ki olvas minket?

Oldalainkat 94 vendég és 0 tag böngészi

Oldal tetejére