egeszseg

Minden jót, Főorvos Úr!

Egy nő életében az egyik legnagyobb próbatétel a gyermekvállalás, amely ezernyi rettegett és veszélyes pillanatot is hordozhat magában. A fogantatás időnként kemény buktatókkal nehezített útját, a várandósság testet, lelket igénybevevő időszakát, a vajúdás gyötrelmes pillanatait, a nőkben kellemetlen érzést keltő, intim területeket érintő vizsgálatokat, a kiszolgáltatottságot, a szégyenérzetet kiváltó szituációkat nehéz lenne elviselni olyan hozzáértő, tapasztalt, és emberi nagysággal megáldott szülész-nőgyógyászok nélkül, mint amilyen Dr. Mocsáry Péter főorvos is, aki nem kevesebb, mint 25 esztendőn keresztül szolgálta odaadóan szakértelmével a Tiszavasvári Járóbeteg Szakrendelő kötelékében a városban és annak vonzáskörzetében élő lányokat, asszonyokat, kismamákat, nagymamákat.

Pályafutása alatt több mint tízezer kisbaba világrajövetelét segítette tudásával, szakmaszeretetével. Nők ezrei köszönhetik életüket, egészségüket, gyermekeiket annak az állhatatosságnak, amely pályája során mindvégig arra ösztönözte dr. Mocsáry Pétert, hogy a gyógyítás mellett folyamatosan át is adja szaktudását a jövő gyógyítással foglalkozó szakembereinek. Oktatott orvostanhallgatókat, védőnőket, szülésznőket és külföldi diákokat egyaránt. Magyarország legnagyobb szülészeti osztályának főorvosaként nevéhez fűződik az új, kíméletes műtéti eljárások bevezetése, a szülés otthonosabbá tétele, a családcentrikus szülészet megvalósítása. A speciális szakrendelések megteremtésével elérhetővé vált a megyében élő nők számára, hogy szükség esetén igénybe vegyék a gyermek-nőgyógyászati, a klimax, a genetikai, a meddőségi, a terhes cukorgondozási és a hormon szakrendeléseket.

Főorvos úr munkásságát több szakmai kitüntetéssel ismerték el az elmúlt évtizedek alatt, emellett Nyíregyháza városa Pro Urbe díjjal jutalmazta kimagasló szakmai tevékenységét és emberi nagyságát.

Az idén nyolcvan esztendős, még ma is jóvágású úriember benyomását keltő, barátságos, mosolygós, kedves, megnyugtató személyiségű, bizalmat árasztó szülész-nőgyógyász júliusban befejezte a negyed évszázados szolgálatot városunkban.

Ebből az alkalomból Tiszavasvári Város Önkormányzata képviseletében dr. Fülöp Erik polgármester kifejezi köszönetét dr. Mocsáry Péter főorvosnak az elmúlt évtizedekben végzett, felbecsülhetetlen értékkel bíró munkájáért.
A szakrendelőt irányító TIVESZ Kft. nevében Nácsáné dr. Kalán Eszter Hajnalka ügyvezető köszöni főorvos úr emberfeletti odaadását, kitartását, pontosságát, megbízhatóságát és lelkiismeretességét. A Járóbeteg Szakrendelőben dolgozó szakasszisztencia köszöni a sok-sok együtt töltött, tapasztalatokkal, tudással teli esztendőket, melyeket a közös munka során élhettek meg.

Mi, nők pedig köszönjük, hogy a kiszolgáltatott helyzetet teremtő vizsgálatok alatt mindvégig megértő, segítő szándékú, bölcs és megnyugtató személyiségével nem csak testünk egészségéért dolgozott állhatatosan, hanem lelkünk nyugalmáért és életünk, nőiségünk megőrzésének elősegítéséért is.

További életéhez kívánunk sok erőt, kiváló egészséget és milliónyi örömben megélt pillanatot családja, szerettei, barátai körében.

Időpontot kell kérni az urológiai vizsgálatokhoz

Tájékoztatjuk Olvasóinkat, hogy a korábbiaktól eltérően augusztus 28-ától dr. Haja Ferenc urológus szakorvos rendeléseire előzetesen időpontot kell kérni. Az urológiai szakrendelés augusztus 14-én és 21-én szünetel szabadság miatt.

Az időpontok foglalása már lehetséges az alábbi telefonszámon:
06-42-520-080

Gyermekorvosi rendelési idő

Tájékoztatjuk a Kedves Betegeket, hogy 2015. május 01-től

Dr. Sveda Brigitta

Csecsemő és gyermekgyógyász, neonatológus, gyermek rehabilitációs szakorvos

( Dr. Mérnyi Ágnes helyett)

2. sz.gyermekorvosi körzetben rendelését megkezdte

Bővebben: Gyermekorvosi rendelési idő

Enni vagy nem enni?

Elmúlt a Karácsony, beköszöntött az új év, végükhöz közelednek a hosszú, televízió nézéssel  töltött esték. Sokan érzünk ilyenkor lelkiismeret furdalást az ünnepi vacsorák és a hosszú téli esték nassolásaira gondolva.  Mérleg "barátunk" kegyetlen őszinteséggel szembesít minket azzal, hogy mennyit is (súly)gyarapodtunk a tél folyamán.

Na jó! A helyzet adott. Akkor hogyan is lássunk neki a feladatnak? - kérdezzük magunktól sokan mostanában. Jönnek a jobbnál jobb baráti/barátnői tanácsok, újságcikkek, hirdetések, a különböző gyors és eredményes fogyást ígérő módszerek és csodaszerek. Amikor a testsúlyunk gyarapodására vagy épp csökkenésére gondolunk, legyen bármelyik is a hőn áhított cél, ne keressünk nagy titkokat! A hízás vagy fogyás, nem más, mint a táplálék(energia) bevitel és az energia felhasználás egyensúlyának a hiánya.

A bevitel esetén három dolgot érdemes mindig átgondolnunk.  Amellett, hogy mennyit eszünk, legalább ilyen fontos, hogy mit (étel energia tartalma) és mikor viszünk be a szervezetünkbe. Nem mindegy, hogy ugyanazt a szendvicset délután ötkor esszük meg, vagy este nyolckor. Aki fogyni szeretne, azt javaslom, próbálja meg elhagyni a vacsorát és amennyire lehet, kerülje azt a bizonyos (sajnos általam is nagyon szeretett) fííínom, puha fehér kenyeret, kiflit, zsemlét, tésztákat, pizzát.

Bővebben: Enni vagy nem enni?

EGÉSZSÉGÉRE! - Új rovatunk

Új sorozatot indítunk útnak, melynek szerkesztésében számítunk az Önök javaslataira is. Az EGÉSZ-ség témakörében nem csak testi bajokra keresünk válaszokat és megodásokat, hanem szellemi, lelki, mentális jóllétünkhöz is szolgálunk ötletekkel, tanácsokkal. A városunkban gyógyító orvosokat arra kérjük, legyenek segítségünkre abban, hogy az aktuális betegségeket alaposan körüljárva jó tanácsokkal szolgáljunk Olvasóinknak, különös hangsúlyt fektetve a megelőzés fontosságára. Első alkalommal a karácsonyi ünnepek táján jelentősen felerősödő téli depresszióról ejtünk szót. A tünetekről, a lehetséges gyógymódokról és a prevencióról ezúttal dr. Rojkó László háziorvost kérdeztük, aki rendelkezik pszichoterapeuta képesítéssel is.

Depi vagy depresszió?   

A depresszió olyan tartósan fennálló, rosszkedvű, szomorú, fáradt állapot, amelyben a világ kietlennek, a nehézségek leküzdhetetlennek tűnnek. A depresszió nagy szenvedés a betegnek, és a környezetének is. Ez a hangulatzavar nagyban befolyásolja a beteg étvágyát, alvását, munkaképességét, a személyes kapcsolatait, az életről alkotott felfogását. Hazánkban a depresszió előfordulása a felnőtt lakosság körében 15,1 százalék.

Bővebben: EGÉSZSÉGÉRE! - Új rovatunk

allatorvos

oktato

ugyved

jarobeteg

gyogyszertar

Archív cikkek

Lencsevég

polgaror

Ki olvas minket?

Oldalainkat 90 vendég és 0 tag böngészi

Oldal tetejére