hirplacc

Hírek, információk város határon innen és túl.

Hatvanhárom utcát kátyúztak

Az önkormányzat munkatársai a idei évben is felmérték a helyi közutak állapotát. Az így született eredmények alapján a legsürgetőbb úthibák javítására a MEDOP-General Kft. kapott megbizást. Augusztus közepén az alábbi 63 utcában kezdődött meg a munkálatok kivitelezése:

Iskola u. és Szent István u. kereszteződése, Szilágyi u., Makarenkó u., Ifjúság u., Hősök u., Jókai Mór u., Somogyi Béla u., Garami Ernő u., Hétvezér u., Arany János u., Szabolcsvezér u., Dobó Katalin u., Víz u., Zrínyi Miklós u., Bethlen Gábor u., Bercsényi u., Bartók Béla u., Munka u., Árpád u., Nagybecskerek u., Bessenyei u., Vásártér u., Nyárfa u., Tábor u., Báthory u., Géza fejedelem u., Frank Leó u.,Fehértói u., Benczúr u., Vasút u., Gyóni Géza u., Mártírok u., Kinizsi u., Rákóczi Ferenc u., Március 21. u., Aradi vértanúk u. 1-21. számig, Nép u., Kárpát u., Kálvin u., Alkotás u., Révai József u., Adria u., Vágóhíd u., Kabay József u., Kisfaludy u., Mátyás király u., Táncsics u., Lónyai u., Vörösmarty u., József Attila u., Gombás András u., Kelp Ilona u., Gyár u., Eszterházy u., Kabay János u., Gépállomás u., Madách u., Katona József u., Kiss u., Dózsa György u., Gábor Áron u., Pethe Ferenc u., Déryné u.

A felsorolt utcákban a javítási munkálatok augusztus 31-én befejeződtek. Balesetmentes közlekedést kívánunk mindenkinek!


Tiszavasvári Önkormányzat

Búcsúzik a nyár...

Újabb fekvőrendőrök lassítják a forgalmat a városban

A nyár elején arról döntött a képviselő-testület - képviselői kezdeményezésre-, hogy az Arany János és az Egység utcákhoz hasonlóan a Hősök utca forgalmát is lassítsuk úgynevezett fekvőrendőr elhelyezésével, mégpedig az iskolás gyermekek szempontjából legveszélyesebb szakaszon, a Hősök és az Ifjúság utcák kereszteződése előtt.
Az iskolakezdés hetében, 2017. augusztus 29-én kezdődtek el a munkálatok és augusztus 31-ével befejeződtek.
Kérjük, a rutinszerű közlekedés helyett figyeljenek az új forgalmi lassítókra és az útviszonyoknak megfelelően vezessék ezen útszakaszon gépjárművüket, hogy elkerüljék azok esetleges károsodását. Balesetmentes közlekedést kívánunk gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt!

Varázslatos állatkerti látvány fogadta időseinket

A Kornisné Liptay Elza Szociális és Gyermekjóléti Központ idősek nappali ellátását igénybe vevők (idősek klubja) júniusban kiránduláson vettek részt a Nyíregyházi Állatparkban. Az idősek utaztatásáról az intézmény gondoskodott, míg a térítésmentes belépők biztosítását Gajdos Lászlónak, a Nyíregyházi Állatpark igazgatójának köszönhetik ellátottjaink.
Az ingyenes bejutás lehetőségét ezúton szeretnénk megköszönni Gajdos László igazgató úrnak. Ellátottjaink többsége több évtizeddel ezelőtt látogatta meg az állatparkot utoljára, s óriási élmény volt látniuk az óriási fejlődést. A park teljes területét nem sikerült bejárni, felfedezni, viszont a látottak maradandó élményt jelentettek mindannyiuknak.
Júliusban Tokajba látogattak el a klub tagjai, ahol hajókirándulást is szerveztünk számukra.

Amennyiben részese szeretne lenni Ön is a kirándulásoknak és minden olyan eseménynek, mely a mindennapjait szebbé és tartalmasabbá teheti, úgy keresse fel szolgáltatásunkat a Hősök útja 38. szám alatt.

Dojcsákné Pásztor Erika
idősek nappali ellátása

Jótündérek kerestetnek!

Ha szereted a gyerekeket, van egy kis szabadidőd és van kedved önzetlenül segíteni, várunk téged az Otthon Segítünk Alapítvány Jótündérei közé.

Miért is? A kicsi gyerekeket nevelő családok gyakran szembesülnek a bizonytalanság, tanácstalanság érzésével, vagy esetleg elkelne náluk még egy kéz. A segítés célja a szülők megerősítése saját szülői szerepükben.

Ez a tevékenységet végezzük már több mint 10 éve a településen, de mindig várjuk az új önkénteseket a segítők csapatába. Ők egy 40 órás tréningen vesznek részt, majd utána kezdik el segítő tevékenységüket.

Ha felkeltettük érdeklődésed várunk szeretettel!


Tóthné Nácsa Irén szervező
Telefonszám: 06 20 518 96 76

Pajzsmirigy szakrendeléssel bővült a belgyógyászat

Új belgyógyásszal gazdagodott a Járóbeteg Szakrendelő szakorvosi csapata. Gulyásné dr. Gazdag Annamária endokrinológus (aki nem mellesleg tiszavasvári származású) keddi napokon rendel 10.00-14.00 óráig a 3. számú vizsgálóban. A szakrendelés igénybevételéhez előjegyzés és háziorvosi beutaló szükséges. Kérjük, korábbi leleteiket vigyék magukkal a vizsgálatokra!

Bejelentkezés: 06-42-520-080

Egy órával tovább rendel dr. Benedek József nőgyógyász szakorvos

A Járóbeteg Szakrendelőben történt óraszám átcsoportosításnak köszönhetően dr. Benedek József szülész-nőgyógyász adjunktus augusztus 1-étől egy órával tovább rendel minden csütörtökön. A terhesgondozás 14.00-15.00 óráig tart, a nőgyógyászati szakrendelés 15.00-19.00 óráig. A vizsgálatokhoz előzetes időpontkérés szükséges.

Bejelentkezés a vizsgálatokra: 06-42-520-080

A cukorterheléses vizsgálathoz is kell időpontot kérni

Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Központi Orvosi Rendelőben működő laborban naponta két cukorterheléses vizsgálatra van lehetőség. A kismamák számára a védőnők kérik az időpontot reggel 7 órára. Aki nem várandós, de cukorterheléses vérvizsgálatra van beutalója, az kizárólag a Járóbeteg Szakrendelőben kérhet időpontot az 520-080-as telefonszámon vagy személyesen. ERODIUM kártyával erre a vizsgálati típusra nem foglalhatnak a betegek önállóan időpontot.

Kérjük, hogy aki telefonon szeretne előjegyzést kérni bármilyen vizsgálatra, türelmesen várakozzon a vonalban, mert a készülék hosszas kicsengése nem azt jelenti, hogy nem veszik fel a telefont, hanem azt, hogy éppen időpontot rögzítenek a munkatársak. Sajnos a telefonközpont nem jelzi a vonal foglaltságát, ezért kérjük, várakozzanak míg az előző páciens időpontrögzítése befejeződik, vagy próbálják újrahívni a megadott telefonszámot. 

A telefonos előjegyzés kérésekor kérjük, előre készítsék ki TAJ-kártyájukat, ne tartsák fel az időpontkérést azzal fölöslegesen, hogy akkor kezdik keresgélni a kártyát. Az időpontot rögzítő munkatárs egy telefonszámot is kér Önöktől, amire azért van szükség, hogy ha elmarad egy rendelés, időben értesíthessék azokat, akiknek foglalt időpontjaik vannak, tehát kérjük, hogy amennyiben nem tudják fejből telefonszámukat, azt is készítsék elő, mielőtt felhívják az 520-080-as telefonszámot. 

Megértésüket köszönjük, jó egészséget kívánunk!

 

Új nőgyógyász szakorvos érkezett Tiszavasváriba

A Tiszavasvári Járóbeteg Szakrendelő rendelési időpontjai

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Tiszavasvári Járóbeteg Szakrendelő rendelési időpontjai az alábbiak szerint módosultak 2017. augusztus 15-től:

2. oldal / 40

 • Városélet

   varoselet

  Rovatunkban Tiszavasvári életének mozzanatait osztjuk meg Olvasóinkkal.

 • Plénum

   plenum

  Rovatunkban Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének üléseiről, döntéseiről olvashatnak részletesen.

 • Nyílt tér

   nyiltter

  Rovatunkban olyan központi témáknak adunk helyet, amelyek többszereplősek és a vélemények ütköztetését igénylik.

 • Kitekintő

   kitekinto

  Rovatunkban olyan közérdeklődésre számot tartó híreknek adunk helyet, amelyek túlmutatnak Tiszavasvári határain.

 • Tallózó

   tallozo

  Mit is ír a hogy is hívják? Ők megírták, mi megmutatjuk. Rovatunk válogatás a nagyvilág híreiből.

allatorvos

oktato

ugyved

jarobeteg

gyogyszertar

Archív cikkek

Lencsevég

polgaror

Ki olvas minket?

Oldalainkat 33 vendég és 0 tag böngészi

Oldal tetejére