hirplacc

Hírek, információk város határon innen és túl.

Már a hullámlovaglás is szerepel a strandfürdő kínálatában

Augusztus 5-én délelőtt hatalmas érdeklődés kíséretében átadta legújabb medencéjét a Tiszavasvári Strandfürdő. A hullámmedence létrejöttében egyaránt szerepet játszott a vállalkozói, politikai és civil szféra közreműködése - mondta Sotkó Gyula, a strandot üzemeltető kft. kommunikációs vezetője. Az elviselhetetlen hőségben több százan éltek az új medence kínálta élménnyel. Kicsik és nagyon gyermeki örömmel várták, hogy a próbaüzemeket követően beinduljon az éles üzemmód, amelyet szemmel láthatóan mindenki élvezett.

Gratulálunk a Strandfürdőt üzemeltető vállalkozóknak az újabb szolgáltatás sikeres beindításához. Kellmes időtöltést kívánunk mindenkinek, kívánjuk, hogy ne csak szórakozzanak, de gyógyuljanak is kiváló minőségű thermálvizünknek köszönhetően. 

Ne feledjék! Ma éjszaka is várja a szórakozni és fürdőzni vágyókat a strandfürdő egy fergeteges éjszakai partira!

Az átadásról készült fotókat hírportálunk Lencsevég rovatában tekintheti meg.

A beruházással kapcsolatos cikkünket a szeptemberi Vasvári Hírmondóban olvashatják.

 

 

 

Új nőgyógyász rendel Tiszavasváriban

Örömmel tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Tiszavasvári Járóbeteg Szakrendelőben Dr. Mocsáry Péter szülész-nőgyógyász főorvos helyett 2017. július 18-ától a 2. számú vizsgálóban Dr. Takács Zoltán szülész-nőgyógyász rendel minden kedden 14.00-18.00 óráig, melyből az első két óra terhesgondozás. A vizsgálatokhoz előzetes bejelentkezés szükséges, melyet megtehetnek a 06-42-520-080-as telefonszámon.

 

Szakmakínálat a Telekiben

Most már jól láthatóak az új forgalomlassító bordák

Sok bosszúságtól kímélik meg az Egység utcán közlekedőket azok a forgalomlassító bordák, amelyeket a közelmúltban alakítottak ki az óvoda környékén, ugyanis mától jól látható mindkét fekvőrendőr. A jelzőfestékek hiánya miatt korábban több gépjármű szenvedett kisebb-nagyobb baleseteket a láthatóság hiányában, hiszen az arrajárók többsége rutinból közlekedeik és a kihelyezett jelzőtáblát figyelmen kívül hagyva keltek át a huppanókon. Kérjük, figyelmesen közlekedjenek, hiszen ezen az útszakaszon nagyon sok kicsi gyermek közlekedik az óvoda közelsége miatt. Vigyázzunk rájuk is és magunkra is! Balesetmentes közlekedést kíván mindenkinek Tiszavasvári Város Önkormányzata.

Strandbelépő jár idén is a kitűnő tanulóknak

Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően az idei évben is az Önkormányzat a Tiszavasvári Szentmihályi Gyógyfürdő és Strandfürdő üzemeltetőivel közösen megjutalmazza a kitűnő tanulókat. A Strandfürdő Kft. által kiállított 4 alkalomra szóló bérletek átadására 2017. július 3-án 11 órakkor kerül sor a Tiszavasvári Polgármesteri Hivatal Házasságkötő termében, melyre szeretettel várjuk az érintetteket.

Azok, akik ezen időpontban nem tudnak megjelenni, 2017. július 31-ig a Polgármesteri Hivatal I. emelet 101-es irodájában vehetik át bérleteiket.

Cirkuszjegyet is kapnak a kitűnő tanulók

A Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. kiemelt céljának tartja, hogy támogassa hazánk oktatási és nevelési intézményeinek munkáját. Így az elmúlt évhez hasonlóan cirkuszi belépő kuponnal jutalmazza az általános iskolás kitűnő tanulókat.

A kuponok az Önkormányzat által ajándékozott strandbelépő átadás után - 2017. július 3-án 11 óra, a Polgármesteri Hivatal Házasságkötő termében - vehetők át a helyszínen az iskolatitkártól. Akik ezen időpontban nem tudnak jelen lenni a hivatalos átadáson személyesen az iskolában - Ifjúság út 8.  - vehetik át kuponjukat 2017. július 4-7-ig 8.00-12.00 óra közötti időszakban, vagy a nyári szünidő alatt a szerdai - ügyeleti napokon -.

Fontos! A MÁV Zrt. idén is kedvezményt biztosít az utazáshoz. A kitűnő tanuló kisdiák 90%-os, egy fő kísérője pedig 50%-os kedvezménnyel utazhat a fővárosba a Jégbezárt cikuszvilág - Anktartisz gyermekei előadást megtekinteni.

A Fővárosi Nagycirkusz mellett kilenc utazó cirkusz is csatlakozott  a kezdeményezéshez, így a kuponok ezekben a cirkuszokban is felhasználhatók.

Kérik, hogy a látogatással kapcsolatos kérdésekkel a MACIVA Zrt.-hez forduljanak.

Fővárosi Nagycirkusz
1062, Budapest, Lendvay út 23.
Telefon: +36 1 343 8300 /273
www.fnc.hu

Minőségi szakmunkásképzés indul Tiszalökön

Másfél évvel ezelőtt álmodta meg megyénk legújabb szakképzéssel foglalkozó centrumát Benkő Zoltán, a tiszalöki Hot & Cold Therm Kft. ügyvezetője. A közel 226 millió forintos álom rövid idő alatt valósággá vált. Június 29-én égi áldás kíséretében adták át a Szakképzési Centert, melynek megvalósításához a Nemzetgazdasági Minisztérium mintegy 150 millió forintos támogatást nyújtott.

Cseresnyés Péter, munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár avatóbeszédében kihangsúlyozta: örvendetes tény, hogy megyénkben az alacsony foglalkoztatási szint ellenére az elmúlt időszakban a foglalkoztatás növekedési üteme itt volt a legdinamikusabb az országban, hiszen 2010 és 2016 között 180 ezerről 230 ezerre nőtt a foglalkoztatottak száma. Az ötvenezer fős foglalkoztatás-bővülés fele a versenyszektor munkahelyteremtésére vezethető vissza, ami a hátrányosabb helyzetű térségben kimagasló eredménynek tekinthető.

E tendencia megtartása és további javítása érdekében kiemelten fontos az Észak-alföldi térségben is a szakképzés folyamatos fejlesztése, hiszen a jelenlegi munkaerő-piaci helyzetben szüksége van a magyar gazdaságnak jól képzett szakemberekre. A szakképzés területén mutatkozó hiányt hivatott csökkenteni megyénk legújabb tanműhelye, ahol több hiányszakmában kezdik el a duális képzés keretén belül megvalósuló gyakorlati szakképzéseket szeptembertől. A tanműhely-fejlesztési projekt hozzájárulhat a szakképzési kapacitások bővítéséhez, a tanulószerződés keretében foglalkoztatott tanulók létszámának növeléséhez.

 

Benkő Zoltán cége már a kezdetektől szembesült azzal a ténnyel, hogy az iskolapadból kikerülő fiatal szakmunkások szakmai ismeretei a gyakorlati képzőhelyek hiánya miatt nem érik el a kívánt szintet, ezért önálló munkavégzésre nem oszthatók be. Ez a felismerés vezetett ahhoz, hogy a kft. tiszalöki telephelyén létrehozzanak egy gyakorlati tanműhelyt.

Az ügyvezető reményei szerint a Hot & Cold Therm Kft. a beruházással hozzájárulhat a magyar szakképzési rendszer színvonalának emeléséhez, a valós és magas technikai szintet képviselő képzési körülmények megteremtésével a képzésben résztvevő tanulók foglalkoztathatóságának növeléséhez. A Szakképzési Centerből kikerülő diákok a megfelelő szaktudás birtokában hozzájárulnak ahhoz, hogy az egész régióban biztosított legyen az építőipari szakemberek minőségi utánpótlása.

 

Zajlik a közterületek rendbetétele

Az elmúlt két napban készült képeken a közterületek, illetve zöldterületek rendbetétele látható – a munkavégzés felügyelete és koordinálása mellett –, természetesen szem előtt tartva, hogy a most szombaton megrendezésre kerülő Öhönforgató Versenyre és Néptánctalálkozóra érkező helyi lakosokat és a városunkba látogató vendégeket szép és rendezett közterületek várják Tiszavasváriban, mind a belvárosban, mind pedig a külsőbb részeken és az üdülőövezetben.
 
Az újonnan beszerzésre került nagy értékű gépeket, elektromos fűnyírókat, bozótvágókat és fűkaszákat már használatba is vették a közmunkások, folyamatban vannak az ároktisztítási munkálatok, a parkgondozás, a fűnyírás, a bozótvágás és a gépi kaszálás – tudtuk meg a helyi közmunkaprogramot koordináló illetékesektől.

         

Mától írathatók be a leendő óvodások

A TISZAVASVÁRI EGYESÍTETT ÓVODAI INTÉZMÉNYBE
a 2017/2018-os NEVELÉSI ÉVRE

ÓVODAI BEIRATÁS
IDŐPONTJA:
2017. április 24-27. (hétfőtől-csütörtökig) 8-16 óra között

HELYSZÍNE:

Tiszavasvári Egyesített Óvodai Intézmény
Fülemüle Zöld Óvoda
(4440 Tiszavasvári, Ifjúság u. 8.)

Az óvoda felvételi körzete: Tiszavasvári Város közigazgatási területe.

A beíratáshoz szükséges dokumentumok:
- a gyermek nevére kiállított személyi azonosító,
- a gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány,
- a szülő (törvényes képviselő) nevére kiállított személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolvány,
- a gyermek esetleges tartós betegségét igazoló dokumentumok,
- a gyermek TAJ kártyája

Az óvoda a sajátos nevelési igényű gyermekek közül - a szakértői bizottság szakértői véleménye alapján - mozgásszervi, érzékszervi, értelmi vagy beszédfogyatékos, több fogyatékosság együttes előfordulása esetén halmozottan fogyatékos, autizmus spektrum zavarral vagy egyéb pszichés fejlődési zavarral (súlyos tanulási, figyelem- vagy magatartásszabályozási zavarral) küzdő gyermekek óvodai ellátását biztosítja.

Az értesítést a felvételi eljárás eredményéről az óvodavezető 2017. június 9-ig írásban megküldi a szülőnek, illetve a törvényes képviselőnek.

A szülő a döntés kézhezvételtől számított tizenöt napon belül jogorvoslati kérelemmel fordulhat Tiszavasvári Város Jegyzőjéhez. A kérelmet írásban, az óvoda vezetőjénél kell benyújtani. A jegyző a másodfokú eljárás során a kérelmet elutasíthatja, a döntést megváltoztathatja, vagy megsemmisítheti, és a nevelési intézményt új döntés meghozatalára utasíthatja.

A szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 247. § a) pontja alapján az a szülő vagy törvényes képviselő, aki a szülői felügyelete vagy gyámsága alatt álló gyermeket kellő időben az óvodába nem íratja be, szabálysértést követ el.

Megkezdődött az óvodai beiratkozás a Magiszterben

IDŐPONTJAI:

-    2017. április 24. (hétfő) 8-16 óra között
-    2017. április 25. (kedd) 8-16 óra között
-    2017. április 26. (szerda) 8-16 óra között

HELYSZÍNE:

Magiszter Alapítványi Óvoda Tiszavasvári, Petőfi út 4.

A BEIRATKOZÁSOKHOZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK:

-    a gyermek nevére kiállított személyi igazolvány,
-    a gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány,
-    a szülő (törvényes képviselő) nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány,
-    a gyermek TAJ kártyája,
-    a gyermek adóazonosító kártyája,
-    határozat a gyermekvédelmi támogatásról és a halmozottan hátrányos helyzetről,
-    a gyermek esetleges tartós betegségét igazoló dokumentumok.

4. oldal / 40

 • Városélet

   varoselet

  Rovatunkban Tiszavasvári életének mozzanatait osztjuk meg Olvasóinkkal.

 • Plénum

   plenum

  Rovatunkban Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének üléseiről, döntéseiről olvashatnak részletesen.

 • Nyílt tér

   nyiltter

  Rovatunkban olyan központi témáknak adunk helyet, amelyek többszereplősek és a vélemények ütköztetését igénylik.

 • Kitekintő

   kitekinto

  Rovatunkban olyan közérdeklődésre számot tartó híreknek adunk helyet, amelyek túlmutatnak Tiszavasvári határain.

 • Tallózó

   tallozo

  Mit is ír a hogy is hívják? Ők megírták, mi megmutatjuk. Rovatunk válogatás a nagyvilág híreiből.

allatorvos

oktato

ugyved

jarobeteg

gyogyszertar

Archív cikkek

Lencsevég

polgaror

Ki olvas minket?

Oldalainkat 10 vendég és 0 tag böngészi

Oldal tetejére