hirplacc

Hírek, információk város határon innen és túl.

Amerikában már eldőlt a szavazás

Az Egyesült Államok és Kanada magyar külképviseletein helyi idő szerint - az időeltolódás miatt - szombat este befejeződött az országgyűlési képviselőválasztás. Azok a magyar állampolgárok adhatták le voksukat, akik magyarországi lakhellyel rendelkeznek, a választás napján külföldön tartózkodnak, valamint március 29-ig felvetették magukat a külképviseleti névjegyzékbe és jelezték, hogy mely városban kívánnak szavazni. Az Egyesült Államokban emellett 1100-1300, Kanadában pedig több mint 800 honosított, magyarországi állandó lakcímmel nem rendelkező állampolgár szavazhatott levélben. New Yorkban 85 százalékos részvételi aránnyal zárult voksolás. A négy évvel korábbi regisztrációs arányszámhoz viszonyítva idén kétszer annyian éltek választójogukkal. A többi földrész magyar külképviseletein vasárnap folytatódik az egyfordulós voksolás lebonyolítása. A 97 magyar nagykövetségen, illetve konzulátuson - szombaton és vasárnap - csaknem 28 ezren szavazhatnak. Ehhez képest 2010-ben az első fordulóban 8800-an szerepeltek a külképviseleti névjegyzékben.

Minden szavazat számít

Nem fogadta különösebben kegyeibe a mai időjárás kis városkánk szavazópolgárait. A csöndes, szemerkélő eső nem igazán kedvez az útnak induláshoz. Pedig minden szavazat számít.

Bővebben: Minden szavazat számít

Újabb kötelező védőoltás

Az év második felétől újabb kötelező védőoltás vár a 0-6 éves korosztályra. Az oltási rend része lett a pneumococcus baktérium elleni oltás, amellyel a középfülgyulladás, az arcüreggyulladás, a tüdőgyulladás és az agyhártyagyulladás előzhető meg – olvashatjuk a Magyar Közlöny idei 46. számában megjelent rendeletet. Az oltás a 2014. június 30-a után megszülető csecsemőkre vonatkozik.

Bővebben: Újabb kötelező védőoltás

Üléseztek a képviselők

Kilenc képviselő jelenlétével határozatképes volt a testület március 27-i soros ülése, melyről hiányzott Tündik András és Balogh Sándor képviselő. Szőke Zoltán képviselő később csatlakozott a plénumhoz. A Képviselő-testület az alábbiakról döntött:

Bővebben: Üléseztek a képviselők

Soron kívül ülésezett a testület

Rendkívüli ülést tartott március 13-án a képviselő-testület. A plénum határozatképes volt 9 képviselő jelenlétével. Az ülésről távol maradt Ráduly Zsolt, Szőke Zoltán és Balogh Sándor képviselő.

Bővebben: Soron kívül ülésezett a testület

Gondolat-nagytakarítás avagy a fejekben is rendet kell tenni!

Mint köztudott, a butaság az emberi szellem terméke, magából táplálkozik, és másokat is táplál. Nagyszerű példája mindennek a Tisztulj Telep akciót övező, bizonyos csoportok által szándékosan gerjesztett közhangulat.  Korábban már nyilvánosságra került, hogy a város vezetése igen szavazatával támogatta dr. Fülöp Erik Polgármester azon ötletét, hogy nem lehet tovább várni a cigánykérdés megoldásával, tettekre van szükség, méghozzá azonnal. A testület által elfogadott Cselekvési Terv egyfajta kiindulópontként szolgál csupán, az élet folyamatosan bővíti az elvégzendő feladatok körét.

Bővebben: Gondolat-nagytakarítás avagy a fejekben is rendet kell tenni!

Készek vagyunk a cselekvésre

Városunkban évtizedek óta problémát jelent a cigány-magyar együttélés, s az idő előre haladtával a szakadék egyre csak mélyül a két csoport között. A politikai trendek jöttek és mentek, azonban minden egyes városvezetés igyekezett tologatni maga előtt a problémahalmazt, ami természetes módon napjainkra óriási méretűvé duzzadt. Kutatások, szakmaközi egyeztetések tömkelege, felmérések, jelentések tucatja született ugyan a témában, de megoldás egy sem.

Bővebben: Készek vagyunk a cselekvésre

39. oldal / 39

 • Városélet

   varoselet

  Rovatunkban Tiszavasvári életének mozzanatait osztjuk meg Olvasóinkkal.

 • Plénum

   plenum

  Rovatunkban Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének üléseiről, döntéseiről olvashatnak részletesen.

 • Nyílt tér

   nyiltter

  Rovatunkban olyan központi témáknak adunk helyet, amelyek többszereplősek és a vélemények ütköztetését igénylik.

 • Kitekintő

   kitekinto

  Rovatunkban olyan közérdeklődésre számot tartó híreknek adunk helyet, amelyek túlmutatnak Tiszavasvári határain.

 • Tallózó

   tallozo

  Mit is ír a hogy is hívják? Ők megírták, mi megmutatjuk. Rovatunk válogatás a nagyvilág híreiből.

allatorvos

oktato

ugyved

jarobeteg

gyogyszertar

Archív cikkek

Lencsevég

polgaror

Ki olvas minket?

Oldalainkat 7 vendég és 0 tag böngészi

Oldal tetejére