hirplacc

Hírek, információk város határon innen és túl.

Feloldották a tűzgyújtási tilalmat az erdőkben

A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága a márciusban elrendelt tűzgyújtási tilalmat feloldotta az erdőkre és fásításokra, alamint 200 méteres körzetükre vonatkozóa. A tűzvédelmi szabályok értelmében tüzet gyújtani továbbra is csak a kijelölt tűzrakóhelyeken szabad szélcsendes időben. A tüzet tilos őrizetlenül hagyni. Távozáskor gondoskodni kell a teljes eloltásról.

Földanya Törvény

A Földanya Törvénnyel Bolívia elsőként egy, a természet tiszteletére és védelmére épülő, új gazdasági és társadalmi modellt vezet be. Bolívia a világ első országa, amely a természetet átfogó törvényes jogokkal ruházza fel, annak érdekében, hogy megállítsa a klímaváltozást és a természeti világ kizsákmányolását, valamint, hogy a bolíviai nép életminőségét javítsa.

Bővebben: Földanya Törvény

Nincs Hepatitis járvány

Hepa A városban elterjedt a hír, hogy a Hepatitis járvány ismét fellángolt, ezúttal a bűdi településrészen. Dr. Fülöp Erik polgármestert április 1-én dr. Magyar Veronika megyei tiszti-főorvos arról tájékoztatta, hogy nincs járványveszély. Havonta 1-1 megbetegedés még előfordul, de ez már csak az előző járvány lecsengése, nem kell tartani újabb nagyarányú megbetegedésektől.

A helyi egészségügyi szolgálat vezetője egy család TBC-s megbetegedéséről tájékoztatta a Polgármestert. Ez a betegség hozzávetőlegesen 10 főt érint, gyógykezelésük megkezdődött.

Megszűnik a kommunális adó?

Februári ülésén fogadta el a Képviselő-testület a város költségvetését. Dr. Fülöp Erik polgármestert a város anyagi helyzetéről kérdeztük.

Bővebben: Megszűnik a kommunális adó?

Belehúztunk

Megyénk a nap során a sereghajtók között szerepelt többnyire. A 17 órai zárást követően azonban a 10. helyen végeztünk a részvételi arány tekintetében az 55.29 százalékos eredménnyel.. A 2-es számú megyei választókerültben, ahová Tiszavasvári is tartozik, 54.36 százaléka jelent meg a választópolgároknak.

Bővebben: Belehúztunk

15 órai részvételi adatok

Friss részvételi adatok

Országos részvételi adatok 13.00 órakor

Nincs akadály

Akadálymentesített szavazóhelyiségek várják a voksolni kívánó, mozgásukban korlátozott szavazópolgárokat városunkban.

Jó a részvételi arányunk

Bár Szabolcs-Szatmár-Bereg megye az országos átlaghoz képest az utolsó előtti helyen kullogott délelőtt a részvételi arányok tekintetében, Tiszavasváriban azonban valamivel jobb a helyzet. A 11 órás adatokat értékelve kicsivel több, mint 20 százalékra tehető a választójogukat érvényesítő szavazók aránya. Merész becslések szerint 60 százalék körüli részvételi arány várható a nap végére városunkban.

Amerikában már eldőlt a szavazás

Az Egyesült Államok és Kanada magyar külképviseletein helyi idő szerint - az időeltolódás miatt - szombat este befejeződött az országgyűlési képviselőválasztás. Azok a magyar állampolgárok adhatták le voksukat, akik magyarországi lakhellyel rendelkeznek, a választás napján külföldön tartózkodnak, valamint március 29-ig felvetették magukat a külképviseleti névjegyzékbe és jelezték, hogy mely városban kívánnak szavazni. Az Egyesült Államokban emellett 1100-1300, Kanadában pedig több mint 800 honosított, magyarországi állandó lakcímmel nem rendelkező állampolgár szavazhatott levélben. New Yorkban 85 százalékos részvételi aránnyal zárult voksolás. A négy évvel korábbi regisztrációs arányszámhoz viszonyítva idén kétszer annyian éltek választójogukkal. A többi földrész magyar külképviseletein vasárnap folytatódik az egyfordulós voksolás lebonyolítása. A 97 magyar nagykövetségen, illetve konzulátuson - szombaton és vasárnap - csaknem 28 ezren szavazhatnak. Ehhez képest 2010-ben az első fordulóban 8800-an szerepeltek a külképviseleti névjegyzékben.

39. oldal / 40

 • Városélet

   varoselet

  Rovatunkban Tiszavasvári életének mozzanatait osztjuk meg Olvasóinkkal.

 • Plénum

   plenum

  Rovatunkban Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének üléseiről, döntéseiről olvashatnak részletesen.

 • Nyílt tér

   nyiltter

  Rovatunkban olyan központi témáknak adunk helyet, amelyek többszereplősek és a vélemények ütköztetését igénylik.

 • Kitekintő

   kitekinto

  Rovatunkban olyan közérdeklődésre számot tartó híreknek adunk helyet, amelyek túlmutatnak Tiszavasvári határain.

 • Tallózó

   tallozo

  Mit is ír a hogy is hívják? Ők megírták, mi megmutatjuk. Rovatunk válogatás a nagyvilág híreiből.

allatorvos

oktato

ugyved

jarobeteg

gyogyszertar

Archív cikkek

Lencsevég

polgaror

Ki olvas minket?

Oldalainkat 14 vendég és 0 tag böngészi

Oldal tetejére