hirplacc

Hírek, információk város határon innen és túl.

A város első embere országgyűlési képviselőjelölt lesz

Dr. Fülöp Erik, városunk polgármestere hosszas hezitálás után úgy döntött, hogy elfogadja a Jobbik elnökségének felkérését, és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2-es számú választókerületének országgyűlési képviselőjelöltjeként indulni fog a 2018-as választásokon. Határozott célja, hogy - amennyiben bizalmat kap majd a választóktól - a magyar parlamentben minden tapasztalatát és szakmai tudását latba vetve Tiszavasvárit, térségünket és egész megyénket felelősségteljesen képviselhesse.
A témához kapcsolódóan a következő lapszámban interjút olvashatnak polgármester úrral, de a napokban a Városi Televíziónak is nyilatkozik a "hogyan továbbról", illetve friss, naprakész információk folyamatosan elérhetőek lesznek a hivatalos facebook oldalán: facebook.com/dr.fulop.erik/

TRADÍCIÓ

„A nagy március nagy
Ifjúságának örökösei,
A szabadságot, amit ők kivívtak,
Nektek kell békében megőrzeni!”  (Bartók Lajos)

A Vasvári Hírmondó és a Városi Könyvtár közös fotópályázatára érkezett pályamunkák közül ezúttal Juhász Borbála fotója került címlapra, melyhez Bartók Lajos szavait párosítottuk. A kép nem csak a lokálpatriotizmus, hanem a tradíció fontosságának üzenetét is magában hordozza.

Dobogós helyen végeztek a kis táncosok

"A tánc verítékes munka? Eleinte csak kísérletezel és próbálkozol. Kutatod a tökéletest. Sok nap végeztével csak a fáradtság vesz majd körül. Időbe telik, amíg sikerül úgy táncolnod, ahogy szeretnél és sikerül valami maradandót alkotnod." (Fred Astaire)

Sikerekben gazdag volt a 19. Vécsey – Vásárhelyi Kamara Néptánc és Népdaléneklési verseny a Tiszavasvári Általános Iskola Vasvári Pál út 97/A szám alatti telephely 6 tanulója számára. Összesen 102 nevezés, Magyarország 30 településének 34 általános, művészeti és középiskolája, egyesülete, néptánc együttese által benevezett 43 néptáncos és 59 népdalos produkció, 370 versenyző mérte össze tudását, tehetségét.

Nagy öröm az intézmény számára, hogy a 3., 4. osztályos diákjaink színvonalas produkcióját II. helyezéssel díjazta a zsűri, egy 3. osztályos kislány pedig kimagasló színpadi teljesítményért különdíjban részesült. A táncos gyermekek a nyertes produkcióval 2017. március 8-án meghívást kaptak a Mindannyian Mások Vagyunk Tehetségnapra is.

Nagy megtiszteltetés és élmény volt a diákok számára, hogy a médiából jól ismert Ham Ko Ham zenekar biztosította számukra a talpalávalót.

                             

A győztes csapat tagjai:

Lakatos Mónika 3. osztály – különdíj

Rontó Éva 3. osztály

Lakatos Szilárd 3. osztály

Horváth Fruzsina 4. osztály

Horváth Kevin 4. osztály

Glonczi Levente 4. osztály

 Ezúton is gratulálunk a diákoknak és a felkészítő pedagógusoknak!

A magyar vállalkozókat az optimizmus és a növekedési kedv jellemzi

Képtalálat a következőre: „OTP business”

A hazai vállalkozások több mint kétharmadának jó irányba mennek a dolgai, sőt szeretnének tovább növekedni – derül ki az OTP Business legutóbbi, 1270 pénzügyi döntéshozó megkérdezésén alapuló reprezentatív kutatásából*. A stagnálás a magyar cégek csupán negyedére jellemző, és mindössze 7 százalék látja úgy, hogy akár csődbe is mehet.

2017. április 6. Jóval pozitívabban gondolkoznak jelenlegi helyzetükről és jövőbeli kilátásaikról a hazai vállalkozások, mint azt sokan hinnék; ez derül ki az OTP Business legújabb felméréséből. Az 1270 pénzügyi döntéshozó megkérdezésével zajlott, a teljes magyar vállalati szférára reprezentatív kutatás szerint a hazai cégek 68 százaléka fejlődik, azaz úgy érzi, hogy jó irányba mennek a dolgai, sőt többségük további növekedést is tervez. A pénzügyi válság utáni évek tendenciáihoz viszonyítva egyre pozitívabb a vállalkozások hitelezés iránt tanúsított hajlandósága is. A cégek többsége azt sem zárja ki, hogy banki kölcsönt vegyen igénybe.

A pozitív attitűd ugyanúgy jellemző az akár egy fős mikrovállalkozásokra, mint a 250 alkalmazottnál is többet foglalkoztató nagyvállalatokra. A kérdőívben a pénzügyi döntéshozók - az iskolai osztályzathoz hasonlóan - egy 1-től 5-ig terjedő skálán adhatták meg, hogyan ítélik meg vállalatuk jövőképét, azaz mennyire igaz a cégükre az, hogy jó irányba haladnak a dolgok; a vállalkozások egyaránt átlagosan jó (4,0), vagy jó feletti (4,2) értékeket adtak meg.
Jóval kevesebb cég, mindössze negyedük jellemezte magát stagnáló vállalkozásként, azaz ennyien gondolják úgy, hogy bevételük és alkalmazotti létszámuk tekintetében jelenleg nem a növekedés, inkább a megtartás a célkitűzésük. Még ennél is sokkal kisebb csoport, a pénzügyi döntéshozók mindössze 7 százaléka van azon a véleményen, hogy rosszul megy a cégnek, akár csődbe is mehet a vállalkozás.

O„Sokakat meglephet a vállalkozások pozitív helyzetértékelése, mi azonban mindennapi munkánk során is ezt tapasztaljuk” – fűzte hozzá az eredményekhez Csonka Tibor, az OTP Business ügyvezető igazgatója. „Ezért is indult tavaly növekedésnek a vállalati hitelezés, és arra számítunk, hogy ez a trend tartós lesz. Az OTP Business pedig továbbra is elsősorban a dinamikusan fejlődő cégeknek nyújtott finanszírozási megoldásokkal, illetve adminisztratív terheik csökkentésével szeretne hozzájárulni a magyar vállalati szektor fejlődéséhez.”


* Az OTP Business megbízására a MillwardBrown által készített országos felmérés, 1270 pénzügyi döntéshozó megkérdezésével (CATI, telefonos interjúk formájában) történt, amely reprezentálja a magyar mikro-. kis-, közép- és nagyvállalatokat.  Adatfelvétel: 2016. augusztus-szeptember.

Március legjobb fotója

Április 10-én kezdődik a lomtalanítás

Megvan az idei lomtalanítás időpontja

Érkeznek a hulladékzsákok az üdülőövezetbe

LOKÁLPATRIÓTA SZEMMEL

A Vasvári Hírmondó Szerkesztősége a Városi Könyvtárral karöltve pályázatot hirdet Tiszavasvárihoz kötődő fényképek, grafikák készítésére, beküldésére. A nyertes pályamunkáknak megjelenési lehetőséget biztosítunk hónapról hónapra a nyomtatott lap színes oldalain. Ezen túlmenően valamennyi pályamunkát megjelentetjük lapunk közösségi oldalán, decemberben pedig egy fotókiállítás keretében mutatjuk be a „Lokálpatrióta szemmel” című fotópályázatunkra beérkező pályaműveket a Városi Könyvtárban.

Várunk érdekes, látványos vagy dekoratív képeket, grafikákat. Egyetlen kikötésünk csupán, hogy a pályaműveken olyan jelenség, vagy esemény szerepeljen, ami városunkhoz kapcsolódik és a lokálpatriotizmus lényegét ragadja meg. A képet legalább néhány szavas képaláírás kísérje, de szívesen veszünk rövid magyarázatokat, cikkeket is maximum egy gépelt oldal erejéig. Ez utóbbi kísérő anyagokat lapunk folyamatosan közli.

A színes, digitális képeket minél nagyobb, de legalább 1200×1100 képpontos méretben várjuk a hozzájuk tartozó szöveggel együtt a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen. A fotópapír alapú képeket (lehetőség szerint A/4 méretben) személyesen leadhatják szerkesztőségünkben a Városháza tér 4. szám alatt, vagy a portaszolgálaton. A borítékokra kérjük, írják rá: „Lokálpatrióta szemmel”.

Minden Kedves Olvasónktól szívesen fogadunk el pályamunkákat. A pályázati anyagban értelemszerűen szerepeljen az alkotó neve, címe, telefonszáma.

A jelentkezés folyamatos. A megjelenő szám mindig az addig beérkezett legjobb pályamunkát közli. Egy pályázó több pályaművel is nevezhet, nevezési díj nincs. Decemberben zsűri segítségével választjuk ki a nyerteseket.


Vasvári Hírmondó Szerkesztősége

Ebzárlat és legeltetési tilalom lép életbe áprilisban

F E L H Í V Á S

Felhívom Tiszavasvári Város lakossága figyelmét, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Nyíregyházi Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály járási főállatorvosa, dr. Borsodi Károly által 2017. március 07. napján kelt SZ-10/105/00693-1/2017 számú határozatában Tiszavasvári Város közigazgatási területére
2017. április 5-25. közötti időszakra

ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el

az alábbiak szerint:

„Az ebzárlat tartama alatt tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek; zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek. Kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni.

A település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyát vagy macskát és csak a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni.

Az ebzárlat alatt befogott kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá kell helyezni az ebzárlat időtartamára. Az állat hatósági megfigyelése az ebzárlat esetleges meghosszabbítása esetén sem tarthat kilencven napnál tovább. Amennyiben a kóborló eb vagy macska veszettség elleni oltottsága nem állapítható meg, és az állat befogása, illetve hatósági megfigyelése nem oldható meg biztonságosan, az állatot a járási főállatorvos határozatára járványügyi intézkedésként az állatvédelmi előírások megtartásával le kell ölni.

Az ebzárlat alatt húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény nem tartható.

Az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező – vadászebek, a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei, a katasztrófa-mentő ebek, a segítő és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető ebek – rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére mentesek a korlátozás alól.

A legeltetési tilalom ideje alatt az állatok legeltetését az adott településen belül az erre a helyen, ilyen hely hiányában a lakott település határától számított 1000 méteren belül kell megszervezni.

Az állatok vándorolva történő legeltetése tilos!

Az állandóan legelőn tartott szarvasmarha állományok legeltetését az állomány nagyságától függően 10-20 hektáros területre kell korlátozni.”

Tiszavasvári, 2017. március 17.

 

Badics Ildikó
jegyző megbízásából

                                                                Ostorháziné dr. Kórik Zsuzsanna
                                                                                       aljegyző

 

5. oldal / 40

 • Városélet

   varoselet

  Rovatunkban Tiszavasvári életének mozzanatait osztjuk meg Olvasóinkkal.

 • Plénum

   plenum

  Rovatunkban Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének üléseiről, döntéseiről olvashatnak részletesen.

 • Nyílt tér

   nyiltter

  Rovatunkban olyan központi témáknak adunk helyet, amelyek többszereplősek és a vélemények ütköztetését igénylik.

 • Kitekintő

   kitekinto

  Rovatunkban olyan közérdeklődésre számot tartó híreknek adunk helyet, amelyek túlmutatnak Tiszavasvári határain.

 • Tallózó

   tallozo

  Mit is ír a hogy is hívják? Ők megírták, mi megmutatjuk. Rovatunk válogatás a nagyvilág híreiből.

allatorvos

oktato

ugyved

jarobeteg

gyogyszertar

Archív cikkek

Lencsevég

polgaror

Ki olvas minket?

Oldalainkat 6 vendég és 0 tag böngészi

Oldal tetejére