hirplacc

Hírek, információk város határon innen és túl.

KÖZMEGHALLGATÁS


Szeptember 22-én (csütörtökön) 17.00 órától
a
Polgármesteri Hivatal Dísztermében,

melyre ezúton tisztelettel meginvitáljuk a város lakosságát.

A közmeghallgatás nyilvános, melyen a helyi lakosság és a helyben érdekelt szervezetek képviselői a helyi közügyeket érintő kérdéseket és javaslatokat tehetnek. Az ülésen kizárólag településrészi, illetőleg a település egészét érintő témakörök vethetők fel. Egyedi kérdésekben a Polgármesteri Hivatal és a tisztségviselők a megjelölt fogadási időkben készséggel állnak városlakók rendelkezésére.

Kis népszámlálás kezdődik, a válaszadás kötelező

Tájékoztatom a lakosságot, hogy a Központi Statisztikai Hivatal 2016-ban mikrocenzust, azaz kis népszámlálást végez. Az ezekhez szükséges adatok felvételére 2016. október 1-e és november 8-a között kerül sor. A minta a lakások 10 %-ára terjed ki és 2148 településen mintegy 440 ezer háztartást és közel egymillió embert érint. A mintába került háztartásokban élők számára a válaszadás KÖTELEZŐ.


Ezúton tájékoztatom a város lakosságát, hogy Tiszavasvári bekerült a 2016. évi kis népszámlálás mintájába. A kijelölt címeken élőknek 2016. október 1. és 9. között lehetőségük nyílik arra, hogy a kérdőívet interneten keresztül, önállóan töltsék ki. Amennyiben az önkitöltés lehetőségével nem élnek, akkor 2016. október 10. és november 8. között a számlálóbiztosok keresik fel a háztartásokat, hogy felvegyék az adatokat.

További, részletes információk találhatók a mikrocenzussal kapcsolatban a www.ksh.hu/mikrocenzus2016 weboldalon.

 

Badics Ildikó
jegyző

Mindig együtt ünnepelnek

Négy évtizede midig közösen tartják osztálytalálkozójukat a Váci Mihály Gimnázium 1972-es évfolyamának A és B osztályos egykori diákjai. Így volt ez júliusban is, amikor az érettségi vizsga negyvenedik évfordulóján ismét összejöttek, hogy együtt emlékezzenek a régi szép időkre. A találkozón Szabó Istvánné osztályfőnök igazi tyúkanyó módjára vette szárnyai alá a B osztályosokat, akiknek hajdani osztályfőnöke, Nagy Sándorné Ildikó néni már sajnos nem lehetett velük.

 

Közeleg az adófizetési határidő

1. Felhívjuk az adózók figyelmét, hogy az esedékes 2016. II. félévi

·    építményadó,
·    magánszemélyek kommunális adója (üdülőterület; belterületen az adóhátralékkal rendelkezők)
·    helyi iparűzési adó,
·    gépjárműadó

pótlékmentes befizetési határideje 2016. szeptember 15. napja (csütörtök).

Bővebben: Közeleg az adófizetési határidő

Eltűnt kutyust keresünk

TISZAVASVÁRI! EGYSÉGBEN AZ ERŐ!

FUSSUNK NEKI MÉG EGYSZER!

Olyan nincs, nem létezik, hogy egy ekkora kutyát csak úgy elnyel a föld! Graphy júnus 10-én tűnt el, öreg kutyus már, szőre ápolt, kozmetikázott. Megkérünk mindenkit, ha bárhol látta, a szomszédjában feltűnt egy ilyen kutya, ha valaki látta valamerre csatangolni, hívja a következő számok valamelyikét. Teljes névtelenséget garantálunk azoknak, akik bármilyen információval szolgálnak róla! Ne hagyjuk annyiban! A családnak nagyon hiányzik a kutyus - segítsünk neki hazajutni! Ha mi nem segítünk, összeszedi más - tudjátok, emlékeztek... Ne engedjük, hogy a mi városunkban ez mégegyszer megtörténjen!

06-30/272-93-62 Losonczi Anita vagy 06-70/613-34-71

Csordultig telve szívünk szeretettel

Nosztalgikus hangulatban búcsúztak ma a Kreatív Olvasói Klub tagjai évadzáró csigapergető rendezvényükön. A néphagyomány szerint a csigapergetés során a háziak süteménnyel, borral kínálták a „csigázókat”, sokhelyütt vacsorát is kaptak. A tésztakészítés énekléssel, beszélgetéssel telt, pletykákkal, mesékkel, rémtörténetekkel múlatták az időt.

Vacsorát már nem igen kívántak ma este a klub tagjai, hiszen a finomabbnál finomabb sütik után -amelyeket a tagok maguk készítettek- aligha maradt hely a pocakokban. A bor is elmaradt, de a hangulat ennek ellenére igencsak emelkedett volt Jóízű beszélgetésekkel, szívből fakadó kacagásokkal, hasznos tapasztalatcserékkel telt el az idő. A csigapergetés jól sikerült, a munkafolyamatokat praktikusan felosztottuk egymás között. Volt aki gyúrt, mások nyújtották, csíkozták a nagy melegben gyorsan száradó tésztát. A legnehezebb munkafázist, a csigapödrést lelekesen végezték a többiek a már-már történelmi ereklyékként őrzött pergető táblácskákon.

A klub tagjai a csigapergetés közben már a következő évad programsorozatát tervezték. A Városi Könyvtár munkatársainak kezdeményezésére létrejött Kreatív Olvasói Klub beváltotta a hozzá fűzött reményeket, egy rendkívül lelkes, összetartó, szeretetteljes kis csapat kovácsolódott össze néhány röpke hónap leforgása alatt. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a tény, hogy két legutóbbi összejövetelük során horgolt és kötött négyzetekből gyermektakarókat készítettek a Tűzoltó utcai Gyermekklinika kisbetegei számára. Kezük nyomán húsz meseszép puha takaró indulhat útnak a héten Budapestre, hogy a gyermekeknek meleget és reménységet adjon, hiszen szívük minden szeretetét beledolgozták ajándékaikba a klubtagok.
Margarete Seemann szerint "Ha veszel, megtelik a kezed. Ha adsz, megtelik a szíved." Bizton állíthatom: a tiszavasvári kreatív olvasók szíve csordultig telve van szeretettel. Csatlakozzanak hozzánk ősszel, ha jó programokra és még jobb társaságra vágynak, várjük szerettel az új tagokat a következő évadban.

Trianon gyalázata figyelmeztet

Fájdalmas hangon szólt a Szózat a Trianoni békeszerződés nemzetünket szétszaggató gyásznapjának városi megemlékezésén. Sipos Ibolya alpolgármester asszony elcsukló hangon idézte fel Illyés Gyula szavait: „Magyar az, akinek fáj Trianon!”. Való igaz, ebben az egyetlen mondatban ott van minden, amiről ez az igazságtalan paktum szól. Szétszakítottság, széthúzás, ellenségeskedés és a nyomában megbúvó szívfájdalom. Ott van benne mindaz, ami figyelmeztetni akar bennünket arra, hogy nem feledhetjük múltunkat, a gyökereinket, a véreinket és azokat, akiket elszakítottak tőlünk. Nem feledkezhetünk meg egyetlen pillanatra sem arról, hogy ha nem vigyázunk, országunk határain belül is bekövetkezhet egy hasonló tragédia. Mindannyiunk közös felelőssége, hogy az emberiség legigazságtalanabb békeszerződését soha ne feledjük el! Generációról generációra át kell örökítenünk Trianon igazságtalanságát, mert gyermekeink, unokáink szívében ott kell, hogy éljen az összetartozás iránti igény. Ehhez azonban olyan anyák, apák, pedagógusok, olyan felnőttek kellenek, akik megtanítják a gyermekeknek az emlékezés fontosságát, a lélekben pislákoló láng generációkon átívelő őrzésének szükségességét. Máskülönben hiábavaló volt minden áldozat…

Akadályok legyőzve

Remek hangulatú programon vehettek részt tegnap este azok a játékos kedvű fiatal és kevésbé fiatal érdeklődők, akik kilátogattak a Csónakázó tóhoz az éjszakai akadályversenyre. A Kábítószerügyi Egyeztető Fórum második alkalommal rendezte meg a versengést, melynek legfőbb célja az, hogy bebizonyítsák, drogok nélkül is érezheti magát az ember jól, nincs szükség a tudatmódosító szerekre ahhoz, hogy barátokra, társaságra, vidámságra leljenek a fiatalok. A szervezők munkáját dicséri, hogy változatos, színes, érdekes, és rendkívül szórakoztató akadályokat kellett legyűrnie a 13 csapatnak. A legnépszerűbb feladatnak az öltöztetős, ruhacserés számok, illetve az éjjellátó szemüveggel történő akadályok teljesítése bizonyult. Lelkesen, nevetve, egymást segítve, igazi csapatként dolgoztak a résztvevők, akiket a verseny végén lilahagymás zsíroskenyérrel és meleg teával vendégeltek meg a szervezők, a győztes csapatok pedig tortajutalomban részesültek. Bár az eső lába mindvégig ott lógott a levegőben, az égiek mégis vigyáztak arra, hogy a remek programot ne kelljen félbeszakítani egy égi áldás miatt. Nácsáné dr. Kalán Eszter Hajnalka, a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnöke azzal búcsúzott a rendezvény végén, hogy jövőre visszavárnak mindenkit egy újabb játékos csatározásra.

Lángra kapott az illegális szemét

Vasárnap délelőtt az egykori gépállomás területén lángra kapott az illegális szemét. A tűz továbbterjedését a tiszavasvári és a hajdúnánási tűzoltók együttes erővel fékezték meg, a munkában egy helyi vállalkozó, Hüse Mihály is segítségükre volt, aki munkagépével forgatta át a tűz maradványait, hogy egy aprócska szikra se maradhasson életben. Személyi sérülés nem történt, az oltási munkálatok jelenleg is folynak, a környéken erős füstszag érezhető, de pánikra semmi ok, sem emberi életek, sem anyagi javak nincsenek veszélyben.

 

Boldog Anyák Napját!

8. oldal / 39

 • Városélet

   varoselet

  Rovatunkban Tiszavasvári életének mozzanatait osztjuk meg Olvasóinkkal.

 • Plénum

   plenum

  Rovatunkban Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének üléseiről, döntéseiről olvashatnak részletesen.

 • Nyílt tér

   nyiltter

  Rovatunkban olyan központi témáknak adunk helyet, amelyek többszereplősek és a vélemények ütköztetését igénylik.

 • Kitekintő

   kitekinto

  Rovatunkban olyan közérdeklődésre számot tartó híreknek adunk helyet, amelyek túlmutatnak Tiszavasvári határain.

 • Tallózó

   tallozo

  Mit is ír a hogy is hívják? Ők megírták, mi megmutatjuk. Rovatunk válogatás a nagyvilág híreiből.

allatorvos

oktato

ugyved

jarobeteg

gyogyszertar

Archív cikkek

Lencsevég

polgaror

Ki olvas minket?

Oldalainkat 12 vendég és 0 tag böngészi

Oldal tetejére