hirplacc

Hírek, információk város határon innen és túl.

ARANYOSI TAMÁS kapta a vállalkozói díjat

Tiszavasvári Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Aranyosi Tamásnak ítélte a Kabay János kitüntető díjat, melyet a március 15-ei ünnepség keretében vehetett át a vállalkozó dr. Fülöp Erik polgármestertől. Aranyosi Tamás a Keszi-Szóda cégvezetőjeként az általuk előállított termékek forgalmazásával, munkahelyek teremtésével nagymértékben hozzájárult városunk gazdaságának fejlődéséhez.

Bővebben: ARANYOSI TAMÁS kapta a vállalkozói díjat

A zene az kell

A zenetanulás pozitív hatásai a gyermekek fejlődésére

„A legfrissebb tudományos kísérletek bizonyítják, hogy a zenetanulás pozitív változásokat okoz az agyban és fejleszti a gyerekek mentális képességeit.” A napokban olvastam az idézett mondatot és azokat a következő kutatási eredményeket is, amelyek az alábbi gondolatok megírására késztettek.

Bővebben: A zene az kell

Lassan járj, tovább ÉLSZ!

A kerékpárosok olykor előszeretettel gurulnak át a kereszteződésekben, fittyet hányva a kétkerekűekre vonatkozó közlekedési szabályokra. Az utat átszelő kerékpárúton a biciklisnek van elsőbbsége, ez azonban a tapasztalatok szerint senkit nem véd meg attól, hogy egy óvatlan pillanatban elcsapják. Főként a reggeli órákban gyakran tapasztalható, hogy a Városháza térnél az autósok nem állnak meg a STOP táblánál, hanem a kereszteződésig hajtanak, ami már a gyalogosok és kerékpárosok közlekedésére szolgáló sávot is érinti. A Bajcsy utca felől érkező gépjárművezetők a baloldali sövény takarása miatt nem látják be jól sem a kerékpárutat, sem a 36-os főutat, ezért megállás nélkül automatikusan átgurulnak a STOP tábla vonalán. Elsőbbség ide, vagy oda, a testi épség megóvása érdekében célszerű minden egyes kereszteződésben a kerékpárról leszállva áthaladni. A sérülések akkor is fájdalmasak, ha elsőbbségünk volt. Örök életre szóló fizikai és lelki következményei lehetnek egy-egy ilyen autó kontra kerékpár találkozásnak. Jobb nem kísérteni a sorsot!

XXI. századi barbárok

„Az Élet él, és élni akar” – írja Ady Endre egyik legszebb versében. Való igaz. Az élet utat tör magának a legmostohább talajban is, egy aprócska magból sudár fenyőt képes növeszteni a létezés. Csakhogy az ember olykor mit sem törődik azzal a hatalmas munkával, amit a természet végez el. A XXI. századi barbárok gondolkodás nélkül derékba törik a 4 éves, éppen termőre forduló gyümölcsfákat, méter magasan vágják ketté az öles tölgyet, egész erdőket pusztítanak el bosszúból, vagy pusztán anyagi haszonszerzésből. Nem a szükség viszi rá ezeket az esztelen embereket a helyrehozhatatlan károkat okozó roncsolásra. Aki szegénysége miatt gyűjtöget az erődben tűzrevalót, az megelégszik a törött ágakkal, az elkorhadt, beteg fák maradványaival, a földről felszedegetett gyújtósnak valóval. Tudja, hogy ha elpusztítja a fát, később nem terem számára még annyi ágacska sem, amivel tüzet csiholhatna szegényes otthonában. A fatolvajok, akik motoros fűrésszel járják az erdőt, teherautóval szállítják a kivágott fát, nem fagyoskodnak. Gátlástalanul tönkreteszik a tiszavasvári gazdálkodók fáradtságos munkájával ültetett gyümölcsösöket, erdőket. Ha pedig rajtakapják őket a lopáson, később bosszúból visszamennek és mindent letarolnak kíméletlenül. A város határában elterülő erdős részeken gyalázatos kép fogadja az embert. A pusztítás nyomai, a derékba vágott, szétroncsolt fák maradványai gyászos képet festenek a ma valóságáról. Hiába a gazdák fáradozása, a féltő gonddal ültetett, nevelgetett fás ligetek, erdőségek, mindez egyetlen pillanat alatt enyészetté válik. A motoros fűrész hangja belerondít az éjszakába és nyomában csak a pusztulás marad…

Utcáról a temetőbe

Bővebben: Utcáról a temetőbe

MOST szabad avart és kerti hulladékot égetni

Bővebben: MOST szabad avart és kerti hulladékot égetni

Jó kezdeményezés, renyhe érdeklődés

Szembetűnő érdektelenséggel indult tegnap a Szakmák éjszakája elnevezésű országos rendezvény helyi programja.

Bővebben: Jó kezdeményezés, renyhe érdeklődés

Megszületett a másodfokú ítélet

Egységbe kovácsolom az intézményeket

A képviselő-testület április elsejével a Művelődési Központ és Könyvtár, valamint a Vasvári Pál Múzeum összevonásával létrehozta az Egyesített Közművelődési Intézmény és Könyvtárat. Az új intézmény igazgatójává a pályázati eljárás lefolytatása után a testület Bohács Józsefet nevezte ki.

Bővebben: Egységbe kovácsolom az intézményeket

Tüzes tanácsok

Az elmúlt évek adatai alapján a 2015/2016. évi fűtési szezonban megnőtt a kéménytüzek száma a szilárdtüzelésű tüzelőberendezést használó lakóingatlanokban.

Bővebben: Tüzes tanácsok

10. oldal / 39

 • Városélet

   varoselet

  Rovatunkban Tiszavasvári életének mozzanatait osztjuk meg Olvasóinkkal.

 • Plénum

   plenum

  Rovatunkban Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének üléseiről, döntéseiről olvashatnak részletesen.

 • Nyílt tér

   nyiltter

  Rovatunkban olyan központi témáknak adunk helyet, amelyek többszereplősek és a vélemények ütköztetését igénylik.

 • Kitekintő

   kitekinto

  Rovatunkban olyan közérdeklődésre számot tartó híreknek adunk helyet, amelyek túlmutatnak Tiszavasvári határain.

 • Tallózó

   tallozo

  Mit is ír a hogy is hívják? Ők megírták, mi megmutatjuk. Rovatunk válogatás a nagyvilág híreiből.

allatorvos

oktato

ugyved

jarobeteg

gyogyszertar

Archív cikkek

Lencsevég

polgaror

Ki olvas minket?

Oldalainkat 21 vendég és 0 tag böngészi

Oldal tetejére