hirplacc

Hírek, információk város határon innen és túl.

Élelmiszer adományt kaptak a gyerekek

A Minden gyerek lakjon jól segélyakció keretében 201 tiszavasvári kisgyermek kapott csomagot a héten. A nehéz körülmények között élő családoknak a Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Lakatos József Gusztáv és egyik képviselője, Lakatos Mihály adta át az adományokat. Az ömlesztett áruk egységcsomagokba történő szortírozását a nemzetiségi iroda munkatársa, Kovácsné Váradi Melinda irányításával végezték az önkéntesek. Minden csomag tartalmazott 6 liter tartós tejet, 1 kg búzadarát, 1 kg rizst és 2 csomag műzlit. A járásközpontban tiszadobi, tiszalöki és szorgalmatosi gyerekek is kaptak élelmiszert, ezeken a településeken összesen 101 fő vehetett át adományt.

Kellenek a jó gének is a hosszú élethez

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte ma délután Kádár Istvánné Ica nénit Badics Ildikó jegyző asszony és Szabóné Aranyi Tünde anyakönyvvezető. Az ünnepelt egyetlen fia, dr. Kádár István háziorvos otthonában fogadta köszöntőit. A 20 éve városunkban élő Ica néni egészsége már sajnos nem a régi, de gyermeke közelsége és szerető gondoskodása megkönnyíti számára a mindennapokat. A hosszú életnek sok összetevője van, de leginkább a géneken múlik, ki mennyi ideig maradhat a létezésnek ebben a formájában - tudtuk meg Kádár doktor úrtól. Édesanyja családjában jellemző volt az elődök magas kora, így remélhetőleg ő is sokáig köztünk marad. Ica néninek ezúton is kívánunk kellemes, békességes napokat az elkövetkezendő időkben.

A kuka bosszúja - bekebelezte fosztogatóját a kukásedény

Szerelmetes módon ejtette rabul fosztogatóját az a ruhagyűjtő konténer, amelybe M. Tibor, tiszavasvári fiatalember szorult tegnap kora délután A büdi településrészen található zöld színű kukásedényből mindössze két szürke bokazoknit viselő láb meredt az ég felé. A lábak gazdája erőnléti edzésnek is kemény testtartásban, fejjel lefelé lógva szorult be a monstrum üres gyomrába. "Jájjj Istenem, meghálok, meghálok, segíccség" segélykiálltásait hallva felesége fejfesztve rohant a közeli kisboltba segítségért. Azt ugyan nem árultak az üzletben, de a boltos azonnal hívta a rendőröket, mentősöket, tűzoltókat egy szokatlan mentési akcióra. Némi nemű küzdelem után sikerült a guberálót kimenteni a bosszúéhes kuka szájából. 

 

 

Táncoló talpacskák találkozója

Immáron 19. alkalommal került megrendezésre az óvodás gyermekek néptánctalálkozója ma délelőtt, melynek a Találkozások Háza adott otthont a hagyományoknak megfelelően. A színháztermet másfél órára betöltötte a táncos lábacskák ütemes dobbanása, az izgatott suttogások, a vidám kacajok édes dallama, a taps és a muzsikaszó.

A találkozóról készült fotóalbum megtekinthető az alábbi linken:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1102640743127373.1073741836.1096087453782702&type=3

Jó(t)akarók

Szorgos kezek horgolták és kötötték azokat a puha, színes fonalakból készült négyzeteket, amelyek hamarosan takarókká alakulnak át, hogy beteg gyermekeket melegítsenek. A Kreatív Olvasók Klubjának tagjai ma azon fáradoztak, hogy minél több alapanyagot állítsanak elő, így csatlakozva a budapesti Tűzoltó utcai Gyermekklinika kis betegeinek készülő ajándékozási akcióhoz. Reznek Béláné Éva talált rá a facebookon terjedő felhívásra, amelyet egy kalocsai lány, Vén Adrienn kezdeményezett a közösségi oldalon. A jótékonysági felhívás lényege az, hogy 10x10 cm-es négyzeteket kell horgolni vagy kötni, és ezeket eljuttatni a szervezőkhöz, akik majd azokat egymáshoz varrva takarókat varázsolnak belőlük. Kreatív olvasóink azonnal igent mondtak klubtársuk javaslatára és ma hosszasan szorgoskodtak a Városi Könyvtárban, amelynek eredményeként 31 négyzet elkészült. Az akcióhoz bárki csatlakozhat, aki szeretne egy kis melegséget adományozni azoknak a kis betegeknek, akiknek mindenkinél nagyobb szükségük van a szeretet puhaságára. Május 9-én 16 órától ismét folytatják a munkát az ügyes kezű olvasók, bátran csatlakozzanak hozzájuk, de a horgolótűket ne felejtsék otthon!

Döntött a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum: ismét lesz éjszakai akadályverseny

Bővebben: Döntött a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum: ismét lesz éjszakai akadályverseny

Centrifugára lenne szüksége egy beteg néninek

Bővebben: Centrifugára lenne szüksége egy beteg néninek

A gimis tanárok is csatlakoznak a sztrájkhoz

A Tiszavasvári Középiskola Váci Mihály Gimnáziumának tantesülete facebook közleményben tudatta a szülőkkel, hogy a Pedagógusok Szakszervezetének sztrájkbizottsága által április 20-ára meghirdetett megmozduláshoz csatlakoznak.

Az iskola ezen a napon zárva lesz. Az elmaradt tanórákat a tanév végééig pótolniuk kell a tanároknak, ezek pontos időpontjáról a későbbiek folyamán tájékoztatják a szülőket.

 

Valóra vált a fafaragó álma

Nagyböjt 4. vasárnapján, március 6-án nagy megtiszteltetésben volt része a Tiszavasvári Görögkatolikus Egyházközségnek, ugyanis ellátogatott templomunkba Főtisztelendő Szocska A. Ábel atya, a Nyíregyházi Egyházmegye apostoli adminisztrátora.

Bővebben: Valóra vált a fafaragó álma

ARANYOSI TAMÁS kapta a vállalkozói díjat

Tiszavasvári Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Aranyosi Tamásnak ítélte a Kabay János kitüntető díjat, melyet a március 15-ei ünnepség keretében vehetett át a vállalkozó dr. Fülöp Erik polgármestertől. Aranyosi Tamás a Keszi-Szóda cégvezetőjeként az általuk előállított termékek forgalmazásával, munkahelyek teremtésével nagymértékben hozzájárult városunk gazdaságának fejlődéséhez.

Bővebben: ARANYOSI TAMÁS kapta a vállalkozói díjat

10. oldal / 40

 • Városélet

   varoselet

  Rovatunkban Tiszavasvári életének mozzanatait osztjuk meg Olvasóinkkal.

 • Plénum

   plenum

  Rovatunkban Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének üléseiről, döntéseiről olvashatnak részletesen.

 • Nyílt tér

   nyiltter

  Rovatunkban olyan központi témáknak adunk helyet, amelyek többszereplősek és a vélemények ütköztetését igénylik.

 • Kitekintő

   kitekinto

  Rovatunkban olyan közérdeklődésre számot tartó híreknek adunk helyet, amelyek túlmutatnak Tiszavasvári határain.

 • Tallózó

   tallozo

  Mit is ír a hogy is hívják? Ők megírták, mi megmutatjuk. Rovatunk válogatás a nagyvilág híreiből.

allatorvos

oktato

ugyved

jarobeteg

gyogyszertar

Archív cikkek

Lencsevég

polgaror

Ki olvas minket?

Oldalainkat 7 vendég és 0 tag böngészi

Oldal tetejére