varoselet

Rovatunkban Tiszavasvári életének mozzanatait osztjuk meg Olvasóinkkal.

Szocializáció

Összefogás, példamutatás, segítségnyújtás, empátia, mintaadás...szocializáció. Megtanulni emberként élni és viselkedni, társas környezetet feltételez. A szocializáció tanulási folyamat, mivel a társadalmi (társas) lénnyé válásnak csak a lehetősége születik velünk. A lehetőség megvalósulása pedig tanulást föltételez.

A tiszavasvári Tisztulj Telep akció keretében helyi önkormányzati képviselők, védőnők, orvosok, óvónők, pedagógusok, távoli településekről érkező önkéntes segítők mutatták meg a cigánytelepen élőknek, hogyan és miért kell tisztán tartaniuk élettereiket.

A példa értékű és rendkívül eredményes együttműködésnek köszönhetően több mázsányi szemét tűnt el a szegregált lakóövezetből. Az akció legértékesebb eredménye a jövő szempontjából, hogy a legifjabb nemzedék játékosan, jókedvűen, lelkesen tanulta az egyik legfontosabb társadalmi norma elsajátítását.

A mai nap bizonyította: az élet egyik legszebb jutalma, hogy miközben az ember másokon segít, egyben önmagán is segít.

Lencsevég rovatunkban a képek önmagukért beszélnek...

Emlék és varázslat

Sem emlék, sem varázslat, de még a habos kávé sem hiányzott a Költészet napi Irodalmi Kávéházból, amelyet a Szociális Otthon szeretetre méltó, idős lakói számára rendeztek meg az intézmény dolgozói.

Bővebben: Emlék és varázslat

Tisztulj Telep! - Érkezik a segítség!

Az elmúlt, alig több mint két hét alatt látványos eredményeket értek el a Széles és Keskeny utca közterületi részein dolgozó közmunások, valamint saját portáikon az ott lakók. Március utolsó hetében kezdődött meg a Tisztulj Telep akció keretében a takarítás, tereprendezés, melyhez holnap nyílt nap keretében bárki csatlakozhat, aki tettekkel is szeretné bizonyítani, hogy Tiszavasváriban nem csak kampányidőszakban mozdulnak meg az önkéntes segítők.

Bővebben: Tisztulj Telep! - Érkezik a segítség!

Rend a lelke mindennek

Lencsevég rovatunkban képriportot láthatnak a Széles és Keskeny úti áldatan állapotokról. A Cselekvési Terv első és egyben  legfontosabb feladata a rendteremtés minden téren. Képeink arról tesznek tanúbizonyságot, honnan indultunk...

Kátyúznak

Április első hetében megkezdődtek a kátyúzási munkálatok a városban.

Véradókat várnak

A Magyar Vöröskereszt Tiszavasvári Területi Szervezete 2014. április 29-én kedden, 8 és16 óra között véradást szervez a Találkozások Házában.  Kérjük a város lakóit, jöjjenek, adjanak vért, szeretettel várunk mindenkit! Taj-kártya, személyi igazolvány, lakcímkártya szükséges!

Tehetségfejlesztők konferenciáztak

Az „ECHA-Diplomások Műhelye” keretében 2014. március 28-29-én Kelet-Magyarországi Tehetségfejlesztő Konferencia került megrendezésre a Tiszavasvári Általános Iskola, a Magyar Tehetséggondozó Társaság Kelet-Magyarországi Tagozata és a Debreceni Egyetem Pedagógiai-Pszichológiai Tanszéke közös szervezésében. Nagy örömünkre szolgált, hogy kétnapos rendezvényünknek összesen 300 meghívott vendég lehetett aktív résztvevője.

Bővebben: Tehetségfejlesztők konferenciáztak

Nincs Hepatitis járvány

Hepa A városban elterjedt a hír, hogy a Hepatitis járvány ismét fellángolt, ezúttal a bűdi településrészen. Dr. Fülöp Erik polgármestert április 1-én dr. Magyar Veronika megyei tiszti-főorvos arról tájékoztatta, hogy nincs járványveszély. Havonta 1-1 megbetegedés még előfordul, de ez már csak az előző járvány lecsengése, nem kell tartani újabb nagyarányú megbetegedésektől.

A helyi egészségügyi szolgálat vezetője egy család TBC-s megbetegedéséről tájékoztatta a Polgármestert. Ez a betegség hozzávetőlegesen 10 főt érint, gyógykezelésük megkezdődött.

Megszűnik a kommunális adó?

Februári ülésén fogadta el a Képviselő-testület a város költségvetését. Dr. Fülöp Erik polgármestert a város anyagi helyzetéről kérdeztük.

Bővebben: Megszűnik a kommunális adó?

Nincs akadály

Akadálymentesített szavazóhelyiségek várják a voksolni kívánó, mozgásukban korlátozott szavazópolgárokat városunkban.

További cikkeink...

28. oldal / 29

allatorvos

oktato

ugyved

jarobeteg

gyogyszertar

Archív cikkek

Lencsevég

polgaror

Ki olvas minket?

Oldalainkat 30 vendég és 0 tag böngészi

Oldal tetejére