varoselet

Rovatunkban Tiszavasvári életének mozzanatait osztjuk meg Olvasóinkkal.

Új nőgyógyász rendel Tiszavasváriban

Örömmel tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Tiszavasvári Járóbeteg Szakrendelőben Dr. Mocsáry Péter szülész-nőgyógyász főorvos helyett 2017. július 18-ától a 2. számú vizsgálóban Dr. Takács Zoltán szülész-nőgyógyász rendel minden kedden 14.00-18.00 óráig, melyből az első két óra terhesgondozás. A vizsgálatokhoz előzetes bejelentkezés szükséges, melyet megtehetnek a 06-42-520-080-as telefonszámon.

 

Most már jól láthatóak az új forgalomlassító bordák

Sok bosszúságtól kímélik meg az Egység utcán közlekedőket azok a forgalomlassító bordák, amelyeket a közelmúltban alakítottak ki az óvoda környékén, ugyanis mától jól látható mindkét fekvőrendőr. A jelzőfestékek hiánya miatt korábban több gépjármű szenvedett kisebb-nagyobb baleseteket a láthatóság hiányában, hiszen az arrajárók többsége rutinból közlekedeik és a kihelyezett jelzőtáblát figyelmen kívül hagyva keltek át a huppanókon. Kérjük, figyelmesen közlekedjenek, hiszen ezen az útszakaszon nagyon sok kicsi gyermek közlekedik az óvoda közelsége miatt. Vigyázzunk rájuk is és magunkra is! Balesetmentes közlekedést kíván mindenkinek Tiszavasvári Város Önkormányzata.

Strandbelépő jár idén is a kitűnő tanulóknak

Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően az idei évben is az Önkormányzat a Tiszavasvári Szentmihályi Gyógyfürdő és Strandfürdő üzemeltetőivel közösen megjutalmazza a kitűnő tanulókat. A Strandfürdő Kft. által kiállított 4 alkalomra szóló bérletek átadására 2017. július 3-án 11 órakkor kerül sor a Tiszavasvári Polgármesteri Hivatal Házasságkötő termében, melyre szeretettel várjuk az érintetteket.

Azok, akik ezen időpontban nem tudnak megjelenni, 2017. július 31-ig a Polgármesteri Hivatal I. emelet 101-es irodájában vehetik át bérleteiket.

Cirkuszjegyet is kapnak a kitűnő tanulók

A Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. kiemelt céljának tartja, hogy támogassa hazánk oktatási és nevelési intézményeinek munkáját. Így az elmúlt évhez hasonlóan cirkuszi belépő kuponnal jutalmazza az általános iskolás kitűnő tanulókat.

A kuponok az Önkormányzat által ajándékozott strandbelépő átadás után - 2017. július 3-án 11 óra, a Polgármesteri Hivatal Házasságkötő termében - vehetők át a helyszínen az iskolatitkártól. Akik ezen időpontban nem tudnak jelen lenni a hivatalos átadáson személyesen az iskolában - Ifjúság út 8.  - vehetik át kuponjukat 2017. július 4-7-ig 8.00-12.00 óra közötti időszakban, vagy a nyári szünidő alatt a szerdai - ügyeleti napokon -.

Fontos! A MÁV Zrt. idén is kedvezményt biztosít az utazáshoz. A kitűnő tanuló kisdiák 90%-os, egy fő kísérője pedig 50%-os kedvezménnyel utazhat a fővárosba a Jégbezárt cikuszvilág - Anktartisz gyermekei előadást megtekinteni.

A Fővárosi Nagycirkusz mellett kilenc utazó cirkusz is csatlakozott  a kezdeményezéshez, így a kuponok ezekben a cirkuszokban is felhasználhatók.

Kérik, hogy a látogatással kapcsolatos kérdésekkel a MACIVA Zrt.-hez forduljanak.

Fővárosi Nagycirkusz
1062, Budapest, Lendvay út 23.
Telefon: +36 1 343 8300 /273
www.fnc.hu

Zajlik a közterületek rendbetétele

Az elmúlt két napban készült képeken a közterületek, illetve zöldterületek rendbetétele látható – a munkavégzés felügyelete és koordinálása mellett –, természetesen szem előtt tartva, hogy a most szombaton megrendezésre kerülő Öhönforgató Versenyre és Néptánctalálkozóra érkező helyi lakosokat és a városunkba látogató vendégeket szép és rendezett közterületek várják Tiszavasváriban, mind a belvárosban, mind pedig a külsőbb részeken és az üdülőövezetben.
 
Az újonnan beszerzésre került nagy értékű gépeket, elektromos fűnyírókat, bozótvágókat és fűkaszákat már használatba is vették a közmunkások, folyamatban vannak az ároktisztítási munkálatok, a parkgondozás, a fűnyírás, a bozótvágás és a gépi kaszálás – tudtuk meg a helyi közmunkaprogramot koordináló illetékesektől.

         

Mától írathatók be a leendő óvodások

A TISZAVASVÁRI EGYESÍTETT ÓVODAI INTÉZMÉNYBE
a 2017/2018-os NEVELÉSI ÉVRE

ÓVODAI BEIRATÁS
IDŐPONTJA:
2017. április 24-27. (hétfőtől-csütörtökig) 8-16 óra között

HELYSZÍNE:

Tiszavasvári Egyesített Óvodai Intézmény
Fülemüle Zöld Óvoda
(4440 Tiszavasvári, Ifjúság u. 8.)

Az óvoda felvételi körzete: Tiszavasvári Város közigazgatási területe.

A beíratáshoz szükséges dokumentumok:
- a gyermek nevére kiállított személyi azonosító,
- a gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány,
- a szülő (törvényes képviselő) nevére kiállított személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolvány,
- a gyermek esetleges tartós betegségét igazoló dokumentumok,
- a gyermek TAJ kártyája

Az óvoda a sajátos nevelési igényű gyermekek közül - a szakértői bizottság szakértői véleménye alapján - mozgásszervi, érzékszervi, értelmi vagy beszédfogyatékos, több fogyatékosság együttes előfordulása esetén halmozottan fogyatékos, autizmus spektrum zavarral vagy egyéb pszichés fejlődési zavarral (súlyos tanulási, figyelem- vagy magatartásszabályozási zavarral) küzdő gyermekek óvodai ellátását biztosítja.

Az értesítést a felvételi eljárás eredményéről az óvodavezető 2017. június 9-ig írásban megküldi a szülőnek, illetve a törvényes képviselőnek.

A szülő a döntés kézhezvételtől számított tizenöt napon belül jogorvoslati kérelemmel fordulhat Tiszavasvári Város Jegyzőjéhez. A kérelmet írásban, az óvoda vezetőjénél kell benyújtani. A jegyző a másodfokú eljárás során a kérelmet elutasíthatja, a döntést megváltoztathatja, vagy megsemmisítheti, és a nevelési intézményt új döntés meghozatalára utasíthatja.

A szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 247. § a) pontja alapján az a szülő vagy törvényes képviselő, aki a szülői felügyelete vagy gyámsága alatt álló gyermeket kellő időben az óvodába nem íratja be, szabálysértést követ el.

Megkezdődött az óvodai beiratkozás a Magiszterben

IDŐPONTJAI:

-    2017. április 24. (hétfő) 8-16 óra között
-    2017. április 25. (kedd) 8-16 óra között
-    2017. április 26. (szerda) 8-16 óra között

HELYSZÍNE:

Magiszter Alapítványi Óvoda Tiszavasvári, Petőfi út 4.

A BEIRATKOZÁSOKHOZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK:

-    a gyermek nevére kiállított személyi igazolvány,
-    a gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány,
-    a szülő (törvényes képviselő) nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány,
-    a gyermek TAJ kártyája,
-    a gyermek adóazonosító kártyája,
-    határozat a gyermekvédelmi támogatásról és a halmozottan hátrányos helyzetről,
-    a gyermek esetleges tartós betegségét igazoló dokumentumok.

A város első embere országgyűlési képviselőjelölt lesz

Dr. Fülöp Erik, városunk polgármestere hosszas hezitálás után úgy döntött, hogy elfogadja a Jobbik elnökségének felkérését, és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2-es számú választókerületének országgyűlési képviselőjelöltjeként indulni fog a 2018-as választásokon. Határozott célja, hogy - amennyiben bizalmat kap majd a választóktól - a magyar parlamentben minden tapasztalatát és szakmai tudását latba vetve Tiszavasvárit, térségünket és egész megyénket felelősségteljesen képviselhesse.
A témához kapcsolódóan a következő lapszámban interjút olvashatnak polgármester úrral, de a napokban a Városi Televíziónak is nyilatkozik a "hogyan továbbról", illetve friss, naprakész információk folyamatosan elérhetőek lesznek a hivatalos facebook oldalán: facebook.com/dr.fulop.erik/

TRADÍCIÓ

„A nagy március nagy
Ifjúságának örökösei,
A szabadságot, amit ők kivívtak,
Nektek kell békében megőrzeni!”  (Bartók Lajos)

A Vasvári Hírmondó és a Városi Könyvtár közös fotópályázatára érkezett pályamunkák közül ezúttal Juhász Borbála fotója került címlapra, melyhez Bartók Lajos szavait párosítottuk. A kép nem csak a lokálpatriotizmus, hanem a tradíció fontosságának üzenetét is magában hordozza.

Dobogós helyen végeztek a kis táncosok

"A tánc verítékes munka? Eleinte csak kísérletezel és próbálkozol. Kutatod a tökéletest. Sok nap végeztével csak a fáradtság vesz majd körül. Időbe telik, amíg sikerül úgy táncolnod, ahogy szeretnél és sikerül valami maradandót alkotnod." (Fred Astaire)

Sikerekben gazdag volt a 19. Vécsey – Vásárhelyi Kamara Néptánc és Népdaléneklési verseny a Tiszavasvári Általános Iskola Vasvári Pál út 97/A szám alatti telephely 6 tanulója számára. Összesen 102 nevezés, Magyarország 30 településének 34 általános, művészeti és középiskolája, egyesülete, néptánc együttese által benevezett 43 néptáncos és 59 népdalos produkció, 370 versenyző mérte össze tudását, tehetségét.

Nagy öröm az intézmény számára, hogy a 3., 4. osztályos diákjaink színvonalas produkcióját II. helyezéssel díjazta a zsűri, egy 3. osztályos kislány pedig kimagasló színpadi teljesítményért különdíjban részesült. A táncos gyermekek a nyertes produkcióval 2017. március 8-án meghívást kaptak a Mindannyian Mások Vagyunk Tehetségnapra is.

Nagy megtiszteltetés és élmény volt a diákok számára, hogy a médiából jól ismert Ham Ko Ham zenekar biztosította számukra a talpalávalót.

                             

A győztes csapat tagjai:

Lakatos Mónika 3. osztály – különdíj

Rontó Éva 3. osztály

Lakatos Szilárd 3. osztály

Horváth Fruzsina 4. osztály

Horváth Kevin 4. osztály

Glonczi Levente 4. osztály

 Ezúton is gratulálunk a diákoknak és a felkészítő pedagógusoknak!

4. oldal / 29

allatorvos

oktato

ugyved

jarobeteg

gyogyszertar

Archív cikkek

Lencsevég

polgaror

Ki olvas minket?

Oldalainkat 21 vendég és 0 tag böngészi

Oldal tetejére