varoselet

Rovatunkban Tiszavasvári életének mozzanatait osztjuk meg Olvasóinkkal.

Március legjobb fotója

Április 10-én kezdődik a lomtalanítás

Megvan az idei lomtalanítás időpontja

Érkeznek a hulladékzsákok az üdülőövezetbe

LOKÁLPATRIÓTA SZEMMEL

A Vasvári Hírmondó Szerkesztősége a Városi Könyvtárral karöltve pályázatot hirdet Tiszavasvárihoz kötődő fényképek, grafikák készítésére, beküldésére. A nyertes pályamunkáknak megjelenési lehetőséget biztosítunk hónapról hónapra a nyomtatott lap színes oldalain. Ezen túlmenően valamennyi pályamunkát megjelentetjük lapunk közösségi oldalán, decemberben pedig egy fotókiállítás keretében mutatjuk be a „Lokálpatrióta szemmel” című fotópályázatunkra beérkező pályaműveket a Városi Könyvtárban.

Várunk érdekes, látványos vagy dekoratív képeket, grafikákat. Egyetlen kikötésünk csupán, hogy a pályaműveken olyan jelenség, vagy esemény szerepeljen, ami városunkhoz kapcsolódik és a lokálpatriotizmus lényegét ragadja meg. A képet legalább néhány szavas képaláírás kísérje, de szívesen veszünk rövid magyarázatokat, cikkeket is maximum egy gépelt oldal erejéig. Ez utóbbi kísérő anyagokat lapunk folyamatosan közli.

A színes, digitális képeket minél nagyobb, de legalább 1200×1100 képpontos méretben várjuk a hozzájuk tartozó szöveggel együtt a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen. A fotópapír alapú képeket (lehetőség szerint A/4 méretben) személyesen leadhatják szerkesztőségünkben a Városháza tér 4. szám alatt, vagy a portaszolgálaton. A borítékokra kérjük, írják rá: „Lokálpatrióta szemmel”.

Minden Kedves Olvasónktól szívesen fogadunk el pályamunkákat. A pályázati anyagban értelemszerűen szerepeljen az alkotó neve, címe, telefonszáma.

A jelentkezés folyamatos. A megjelenő szám mindig az addig beérkezett legjobb pályamunkát közli. Egy pályázó több pályaművel is nevezhet, nevezési díj nincs. Decemberben zsűri segítségével választjuk ki a nyerteseket.


Vasvári Hírmondó Szerkesztősége

Ebzárlat és legeltetési tilalom lép életbe áprilisban

F E L H Í V Á S

Felhívom Tiszavasvári Város lakossága figyelmét, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Nyíregyházi Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály járási főállatorvosa, dr. Borsodi Károly által 2017. március 07. napján kelt SZ-10/105/00693-1/2017 számú határozatában Tiszavasvári Város közigazgatási területére
2017. április 5-25. közötti időszakra

ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el

az alábbiak szerint:

„Az ebzárlat tartama alatt tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek; zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek. Kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni.

A település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyát vagy macskát és csak a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni.

Az ebzárlat alatt befogott kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá kell helyezni az ebzárlat időtartamára. Az állat hatósági megfigyelése az ebzárlat esetleges meghosszabbítása esetén sem tarthat kilencven napnál tovább. Amennyiben a kóborló eb vagy macska veszettség elleni oltottsága nem állapítható meg, és az állat befogása, illetve hatósági megfigyelése nem oldható meg biztonságosan, az állatot a járási főállatorvos határozatára járványügyi intézkedésként az állatvédelmi előírások megtartásával le kell ölni.

Az ebzárlat alatt húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény nem tartható.

Az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező – vadászebek, a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei, a katasztrófa-mentő ebek, a segítő és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető ebek – rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére mentesek a korlátozás alól.

A legeltetési tilalom ideje alatt az állatok legeltetését az adott településen belül az erre a helyen, ilyen hely hiányában a lakott település határától számított 1000 méteren belül kell megszervezni.

Az állatok vándorolva történő legeltetése tilos!

Az állandóan legelőn tartott szarvasmarha állományok legeltetését az állomány nagyságától függően 10-20 hektáros területre kell korlátozni.”

Tiszavasvári, 2017. március 17.

 

Badics Ildikó
jegyző megbízásából

                                                                Ostorháziné dr. Kórik Zsuzsanna
                                                                                       aljegyző

 

Rendhagyó nőnapi megemlékezés

Jókedv, móka kacagás, néhol egy-két elmorzsolt könnycsepp jellemezte a március 8-ai rendhagyó nőnapi megemlékezést, melyet a Találkozások Házában rendezett meg az önkormányzat, valamint az Egyesített Közművelődési Intézmény és Könyvtár az önkormányzati intézményekben dolgozó hölgyek tiszteletére.
A zenés-táncos produkciók mellett egy mini színielőadás is helyet kapott, melyben mindannyiunk legnagyobb meglepetésére az egyik szereplő nem más, mint a város első embere, dr. Fülöp Erik  polgármester volt.
Köszönjük a rendezők és a résztvevők odaadó fáradozását, humorba ágyazott kedves figyelmességüket, a találó poénokat, a finom falatokat és a  bódító illatú virágok mellett azt az önzetlenséget, és tiszteletteljes megnyilvánulást, amelyet férfikollégáinktól kaptunk egy régi időkből ránk maradt, de ma sem feledett szép ünnepen.

      (Fotók: Szentmihályi András)

A Vasvári Pál Társaság szívesen fogadja adójuk 1 százalékát

Csöndes békességet...

Elértük az évnek azon időszakát, amikor illik megállnunk és kissé alaposabban magunkba tekintenünk. A tél beköszöntével egy békésebb, emberibb világba csöppenünk, ahol ideje van a megbánásnak éppúgy, mint a megbocsátásnak.

A Karácsonyt és az Újévet megelőző időszak arra ad nekünk lehetőséget, hogy felkészítsük lelkünket egy újabb esztendőre, ahol ezernyi megpróbáltatás vár majd ránk, és amelyek ellen bölcsességgel és szeretettel vértezhetjük fel magunkat leginkább.

Ez most a várakozás ideje is. Várakozni sokféleképpen lehet. Idegesen várunk a sorunkra a postán, unottan ücsörgünk egy vonatállomáson, félelemmel telve toporgunk egy orvosi rendelőben vagy békés lélekkel, megbocsátásra készen várjuk a naptári esztendő utolsó heteit.

Az adventi készülődés valójában nem más, mint lelkünk megtisztítása és kapcsolataink rendezése. Itt az ideje annak, hogy a félreértéseket tisztázzuk, a megbántásokat megbocsássuk másoknak és önmagunknak egyaránt. Itt az ideje annak is, hogy az egymással versengő, ellenségeskedő érdekeket elengedjük és lelki terheinktől megszabadulva újra kezet fogjunk egymással belátva azt, hogy együtt erősebbek lehetünk. Mivel a szeretet nagylelkű és bátor, nincs értelme azon gondolkodni, kinek illik, vagy kinek kell kezdeményezni. Nem vagyunk tévedhetetlenek. Sokszor döntünk úgy életünk során, hogy később belátjuk, másként kellett volna cselekedni vagy érezni. Fölösleges azon rágódnunk, ami megváltoztathatatlan. Akkor és ott, abban a pillanatban annyi tellett tőlünk vagy az ellenünk vétkezőktől. Ma azonban, ha belátjuk, hogy hibáztunk, vagy hibáztak velünk szemben, képesek lehetünk megváltoztatni a rosszízű emlékeink romboló erejét.

A lét illékony, egyetlen pillanat elegendő ahhoz, hogy életünk gyökeresen megváltozzon. Egyik napról a másikra válhatunk nincstelenné, magányossá, hitehagyottá, haldoklóvá. A ma boldogsága nem örök érvényű, az emberi mulandóság kikerülhetetlen, a sorsunk által ránk mért fájdalmak elől nem menekülhetünk, nem vásárolhatunk semmilyen gazdagság árán sem kegyelmet. Ne vegyük hát természetesnek, a meleg ételt, a fűtött otthont, a tiszta ágyat, az ölelő gyermekkezeket, a barátok jóságát, a vénülő kezek simogatását, a munkánk gyümölcsét, sem azt, hogy szerethetünk sem azt, hogy szeretve lehetünk.

Az adventi koszorúkon hamarosan fellobbanó aprócska lángok segítsenek bennünket a lelki megtisztuláshoz, a megnyugváshoz, a megbékéléshez, a megbocsátáshoz és adjanak kellő bátorságot ahhoz, hogy merjünk szeretni addig, amíg nem késő.

Alapítványi támogatás igényelhető

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
A „Tiszavasvári Városért” Alapítvány Kuratóriuma
pályázatot hirdet
INTÉZMÉNYEK, CSOPORTOK, KÖZÖSSÉGEK részére.

Bővebben: Alapítványi támogatás igényelhető

5. oldal / 29

allatorvos

oktato

ugyved

jarobeteg

gyogyszertar

Archív cikkek

Lencsevég

polgaror

Ki olvas minket?

Oldalainkat 23 vendég és 0 tag böngészi

Oldal tetejére