varoselet

Rovatunkban Tiszavasvári életének mozzanatait osztjuk meg Olvasóinkkal.

A gimis tanárok is csatlakoznak a sztrájkhoz

A Tiszavasvári Középiskola Váci Mihály Gimnáziumának tantesülete facebook közleményben tudatta a szülőkkel, hogy a Pedagógusok Szakszervezetének sztrájkbizottsága által április 20-ára meghirdetett megmozduláshoz csatlakoznak.

Az iskola ezen a napon zárva lesz. Az elmaradt tanórákat a tanév végééig pótolniuk kell a tanároknak, ezek pontos időpontjáról a későbbiek folyamán tájékoztatják a szülőket.

 

ARANYOSI TAMÁS kapta a vállalkozói díjat

Tiszavasvári Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Aranyosi Tamásnak ítélte a Kabay János kitüntető díjat, melyet a március 15-ei ünnepség keretében vehetett át a vállalkozó dr. Fülöp Erik polgármestertől. Aranyosi Tamás a Keszi-Szóda cégvezetőjeként az általuk előállított termékek forgalmazásával, munkahelyek teremtésével nagymértékben hozzájárult városunk gazdaságának fejlődéséhez.

Bővebben: ARANYOSI TAMÁS kapta a vállalkozói díjat

Lassan járj, tovább ÉLSZ!

A kerékpárosok olykor előszeretettel gurulnak át a kereszteződésekben, fittyet hányva a kétkerekűekre vonatkozó közlekedési szabályokra. Az utat átszelő kerékpárúton a biciklisnek van elsőbbsége, ez azonban a tapasztalatok szerint senkit nem véd meg attól, hogy egy óvatlan pillanatban elcsapják. Főként a reggeli órákban gyakran tapasztalható, hogy a Városháza térnél az autósok nem állnak meg a STOP táblánál, hanem a kereszteződésig hajtanak, ami már a gyalogosok és kerékpárosok közlekedésére szolgáló sávot is érinti. A Bajcsy utca felől érkező gépjárművezetők a baloldali sövény takarása miatt nem látják be jól sem a kerékpárutat, sem a 36-os főutat, ezért megállás nélkül automatikusan átgurulnak a STOP tábla vonalán. Elsőbbség ide, vagy oda, a testi épség megóvása érdekében célszerű minden egyes kereszteződésben a kerékpárról leszállva áthaladni. A sérülések akkor is fájdalmasak, ha elsőbbségünk volt. Örök életre szóló fizikai és lelki következményei lehetnek egy-egy ilyen autó kontra kerékpár találkozásnak. Jobb nem kísérteni a sorsot!

MOST szabad avart és kerti hulladékot égetni

Bővebben: MOST szabad avart és kerti hulladékot égetni

Jó kezdeményezés, renyhe érdeklődés

Szembetűnő érdektelenséggel indult tegnap a Szakmák éjszakája elnevezésű országos rendezvény helyi programja.

Bővebben: Jó kezdeményezés, renyhe érdeklődés

Megszületett a másodfokú ítélet

Egységbe kovácsolom az intézményeket

A képviselő-testület április elsejével a Művelődési Központ és Könyvtár, valamint a Vasvári Pál Múzeum összevonásával létrehozta az Egyesített Közművelődési Intézmény és Könyvtárat. Az új intézmény igazgatójává a pályázati eljárás lefolytatása után a testület Bohács Józsefet nevezte ki.

Bővebben: Egységbe kovácsolom az intézményeket

Tüzes tanácsok

Az elmúlt évek adatai alapján a 2015/2016. évi fűtési szezonban megnőtt a kéménytüzek száma a szilárdtüzelésű tüzelőberendezést használó lakóingatlanokban.

Bővebben: Tüzes tanácsok

Facsemeték a városnak

Ismét felborzolta a kedélyeket a városban lévő beteg, balesetveszélyes növényzet eltüntetése. A természetbarátok minden évben kifogást emelnek a közterületi fák kivágása ellen, függetlenül attól, hogy valamennyi esetben előzetes szakértői vélemény készül azokról a fákról, amelyek kockázati tényezőt jelentenek a lakosságra nézve.  

Bővebben: Facsemeték a városnak

Békés sziget a város szívében

Van egy aprócska sziget a város szívében, ahová jó elmenni, ahol jó elidőzni, ahol tökéletes békességet talál magának bárki, aki az élet zajától kissé megfáradt.

Bővebben: Békés sziget a város szívében

9. oldal / 29

allatorvos

oktato

ugyved

jarobeteg

gyogyszertar

Archív cikkek

Lencsevég

polgaror

Ki olvas minket?

Oldalainkat 25 vendég és 0 tag böngészi

Oldal tetejére