varoselet

Rovatunkban Tiszavasvári életének mozzanatait osztjuk meg Olvasóinkkal.

Az idők végezetéig...

Az élet olykor-olykor mérhetetlen erőpróbákat bocsát ránk. Amikor a lelkünk sérül és védekezésképpen bezárul, olyan kies világba érkezünk, ahonnan csak nagy-nagy erőfeszítések árán térhetünk vissza újra az élet őrült porondjára. Ez az év is ilyen volt. Tele megoldhatatlannak hit feladatokkal, soha véget nem érőnek tűnő nappalokkal, nyomorúságos éjszakákkal, hazug „barátokkal”, gerinctelen érdekemberekkel, akik a hatalommániától elvakultan mérgezték saját és mások életét. De mint annyi minden rosszat, ezt is túléltük és most reményteli szívvel állunk az új esztendő küszöbén. 

A Szentestén fellobbanó apró gyertyalángok előtt álljunk meg néhány néma pillanatra és gondoljunk azokra az emberekre, akik hitet, erőt, reményt nyújtottak nekünk az év során, legyenek ők élők, avagy holtak. Mormoljunk el magunkban egy-egy szívből született köszönetet azoknak, akik megmentettek bennünket attól, hogy átkerüljünk az élet sötét oldalára. Adjunk hálát a kemény leckékért, melyek segítettek megismerni saját erőnket és legyünk büszkék önmagukra, hogy képesek voltunk helytállni, küzdeni, újra felállni a padlóról és, hogy mertünk szeretni őszintén, tiszta szívvel, érdek nélkül. Az új esztendőben is becsüljük meg a jóbarátokat, a hű társakat, örök szerelmeinket, akik nélkül az életünk mit sem érne. Szorítsuk erősen tartó, segítő kezeiket, és higgyünk a közöttünk lévő, elszakíthatatlan kötelék erejében. Hagyjunk a hátunk mögött minden földi rosszat és emelt fővel, tiszta tekintettel tükörbe nézve lépjünk át az előttünk álló új esztendő küszöbén, ahol –ha jó sorsunk is úgy akarja- milliónyi ezer aprócska és talán néhány nagyobb csoda is vár ránk. Éljünk és szeressünk addig, amíg lehet, ne fosszuk meg magunkat a boldog pillanatoktól, hiszen időnk véges és a létezés következő dimenziójába csak ezeket a benyomásokat vihetjük magunkkal, melyek ott élnek tovább tudatalattinkban az idők végezetéig. Az embernek egyetlen kötelessége van önmagával szemben: az, hogy boldog legyen. Egy életre? Egy évre? Egy napra? Egy órára? Egy perce? Egyet pillanatra? Részletkérdés csupán…
A Vasvári Hírmondó főszerkesztőjeként köszönöm érdeklődő figyelmüket, szerzőtársaimnak és a tördelőszerkesztőnek a sok-sok értékes munkát. Hálás szívvel búcsúzva kívánok sikeres, boldog új esztendőt Önöknek és mindazoknak, akiket szeretnek.

Hatvanhárom utcát kátyúztak

Az önkormányzat munkatársai a idei évben is felmérték a helyi közutak állapotát. Az így született eredmények alapján a legsürgetőbb úthibák javítására a MEDOP-General Kft. kapott megbizást. Augusztus közepén az alábbi 63 utcában kezdődött meg a munkálatok kivitelezése:

Iskola u. és Szent István u. kereszteződése, Szilágyi u., Makarenkó u., Ifjúság u., Hősök u., Jókai Mór u., Somogyi Béla u., Garami Ernő u., Hétvezér u., Arany János u., Szabolcsvezér u., Dobó Katalin u., Víz u., Zrínyi Miklós u., Bethlen Gábor u., Bercsényi u., Bartók Béla u., Munka u., Árpád u., Nagybecskerek u., Bessenyei u., Vásártér u., Nyárfa u., Tábor u., Báthory u., Géza fejedelem u., Frank Leó u.,Fehértói u., Benczúr u., Vasút u., Gyóni Géza u., Mártírok u., Kinizsi u., Rákóczi Ferenc u., Március 21. u., Aradi vértanúk u. 1-21. számig, Nép u., Kárpát u., Kálvin u., Alkotás u., Révai József u., Adria u., Vágóhíd u., Kabay József u., Kisfaludy u., Mátyás király u., Táncsics u., Lónyai u., Vörösmarty u., József Attila u., Gombás András u., Kelp Ilona u., Gyár u., Eszterházy u., Kabay János u., Gépállomás u., Madách u., Katona József u., Kiss u., Dózsa György u., Gábor Áron u., Pethe Ferenc u., Déryné u.

A felsorolt utcákban a javítási munkálatok augusztus 31-én befejeződtek. Balesetmentes közlekedést kívánunk mindenkinek!


Tiszavasvári Önkormányzat

Búcsúzik a nyár...

Újabb fekvőrendőrök lassítják a forgalmat a városban

A nyár elején arról döntött a képviselő-testület - képviselői kezdeményezésre-, hogy az Arany János és az Egység utcákhoz hasonlóan a Hősök utca forgalmát is lassítsuk úgynevezett fekvőrendőr elhelyezésével, mégpedig az iskolás gyermekek szempontjából legveszélyesebb szakaszon, a Hősök és az Ifjúság utcák kereszteződése előtt.
Az iskolakezdés hetében, 2017. augusztus 29-én kezdődtek el a munkálatok és augusztus 31-ével befejeződtek.
Kérjük, a rutinszerű közlekedés helyett figyeljenek az új forgalmi lassítókra és az útviszonyoknak megfelelően vezessék ezen útszakaszon gépjárművüket, hogy elkerüljék azok esetleges károsodását. Balesetmentes közlekedést kívánunk gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt!

Varázslatos állatkerti látvány fogadta időseinket

A Kornisné Liptay Elza Szociális és Gyermekjóléti Központ idősek nappali ellátását igénybe vevők (idősek klubja) júniusban kiránduláson vettek részt a Nyíregyházi Állatparkban. Az idősek utaztatásáról az intézmény gondoskodott, míg a térítésmentes belépők biztosítását Gajdos Lászlónak, a Nyíregyházi Állatpark igazgatójának köszönhetik ellátottjaink.
Az ingyenes bejutás lehetőségét ezúton szeretnénk megköszönni Gajdos László igazgató úrnak. Ellátottjaink többsége több évtizeddel ezelőtt látogatta meg az állatparkot utoljára, s óriási élmény volt látniuk az óriási fejlődést. A park teljes területét nem sikerült bejárni, felfedezni, viszont a látottak maradandó élményt jelentettek mindannyiuknak.
Júliusban Tokajba látogattak el a klub tagjai, ahol hajókirándulást is szerveztünk számukra.

Amennyiben részese szeretne lenni Ön is a kirándulásoknak és minden olyan eseménynek, mely a mindennapjait szebbé és tartalmasabbá teheti, úgy keresse fel szolgáltatásunkat a Hősök útja 38. szám alatt.

Dojcsákné Pásztor Erika
idősek nappali ellátása

Jótündérek kerestetnek!

Ha szereted a gyerekeket, van egy kis szabadidőd és van kedved önzetlenül segíteni, várunk téged az Otthon Segítünk Alapítvány Jótündérei közé.

Miért is? A kicsi gyerekeket nevelő családok gyakran szembesülnek a bizonytalanság, tanácstalanság érzésével, vagy esetleg elkelne náluk még egy kéz. A segítés célja a szülők megerősítése saját szülői szerepükben.

Ez a tevékenységet végezzük már több mint 10 éve a településen, de mindig várjuk az új önkénteseket a segítők csapatába. Ők egy 40 órás tréningen vesznek részt, majd utána kezdik el segítő tevékenységüket.

Ha felkeltettük érdeklődésed várunk szeretettel!


Tóthné Nácsa Irén szervező
Telefonszám: 06 20 518 96 76

Pajzsmirigy szakrendeléssel bővült a belgyógyászat

Új belgyógyásszal gazdagodott a Járóbeteg Szakrendelő szakorvosi csapata. Gulyásné dr. Gazdag Annamária endokrinológus (aki nem mellesleg tiszavasvári származású) keddi napokon rendel 10.00-14.00 óráig a 3. számú vizsgálóban. A szakrendelés igénybevételéhez előjegyzés és háziorvosi beutaló szükséges. Kérjük, korábbi leleteiket vigyék magukkal a vizsgálatokra!

Bejelentkezés: 06-42-520-080

A cukorterheléses vizsgálathoz is kell időpontot kérni

Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Központi Orvosi Rendelőben működő laborban naponta két cukorterheléses vizsgálatra van lehetőség. A kismamák számára a védőnők kérik az időpontot reggel 7 órára. Aki nem várandós, de cukorterheléses vérvizsgálatra van beutalója, az kizárólag a Járóbeteg Szakrendelőben kérhet időpontot az 520-080-as telefonszámon vagy személyesen. ERODIUM kártyával erre a vizsgálati típusra nem foglalhatnak a betegek önállóan időpontot.

Kérjük, hogy aki telefonon szeretne előjegyzést kérni bármilyen vizsgálatra, türelmesen várakozzon a vonalban, mert a készülék hosszas kicsengése nem azt jelenti, hogy nem veszik fel a telefont, hanem azt, hogy éppen időpontot rögzítenek a munkatársak. Sajnos a telefonközpont nem jelzi a vonal foglaltságát, ezért kérjük, várakozzanak míg az előző páciens időpontrögzítése befejeződik, vagy próbálják újrahívni a megadott telefonszámot. 

A telefonos előjegyzés kérésekor kérjük, előre készítsék ki TAJ-kártyájukat, ne tartsák fel az időpontkérést azzal fölöslegesen, hogy akkor kezdik keresgélni a kártyát. Az időpontot rögzítő munkatárs egy telefonszámot is kér Önöktől, amire azért van szükség, hogy ha elmarad egy rendelés, időben értesíthessék azokat, akiknek foglalt időpontjaik vannak, tehát kérjük, hogy amennyiben nem tudják fejből telefonszámukat, azt is készítsék elő, mielőtt felhívják az 520-080-as telefonszámot. 

Megértésüket köszönjük, jó egészséget kívánunk!

 

Új nőgyógyász szakorvos érkezett Tiszavasváriba

A Tiszavasvári Járóbeteg Szakrendelő rendelési időpontjai

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Tiszavasvári Járóbeteg Szakrendelő rendelési időpontjai az alábbiak szerint módosultak 2017. augusztus 15-től:

1. oldal / 28

allatorvos

oktato

ugyved

jarobeteg

gyogyszertar

Archív cikkek

Lencsevég

polgaror

Ki olvas minket?

Oldalainkat 10 vendég és 0 tag böngészi

Oldal tetejére